Savjeti stručnjaka
KAKO NAJBEZBOLNIJE IZGURATI TIH NEKOLIKO DANA
Kad bi učitelji bili potpuno iskreni prema svojoj zamjeni
objavljeno: 23. travnja 2019.
  • Održi djecu na životu

U redu je ako ne obradiš sve gradivo iz mojih planova. Nema veze ako ne prođeš ni polovicu.

Dok god svi učenici učionicu napuste živi, odradio si sjajan posao.

  • Ove sam planove izrađivala dok sam se preznojavala za svojim radnim stolom

Molim te, ne osuđuj me zbog planova koje sam ti ostavila. Zaklinjem se da su inače sjajni, ali kad ti tijelo gori i osjećaš se kao da te je netko bacio u vatru teško je sastaviti i jednu rečenicu.

  • Reci mi, molim te, da si holivudski glumac, jer ti je ovdje potrebna improvizacija

Imat ćeš vrlo zahtjevnu publiku, koja će pratiti svaki tvoj potez. Ako imaš određeni talent ili zanimljivu aktivnost koje želiš podijeliti, slobodno to učini.

Prenesi im sve što neće rezultirati porukama gnjevnih roditelja upućenima meni.

  • Ne vjeruj im ni riječ

Obožavam svoje klince, ali oni izdaleka namirišu „svježu krv”. Imaj na umu da im nije uvijek dopušteno igrati grupne igre ili koristiti se mobitelom. Ako zvuči sumnjivo, to je zbog toga što i jest sumnjivo.

  • Ne zanimaju me detaljni izvještaji za svaki razred

Jesi li prošao većinu zadataka s popisa? Je li većina učenika ispunila zadatke? Moram znati ako se dogodio neki veći incident, ali me ne zanimaju detaljni opisi svakoga pojedinog dana.

Cijenim što si odvojio vrijeme da me obavijestiš o tolikoj količini detalja, ali potreban mi je samo kratak sadržaj, a ne cijeli scenarij.

  • Ostavila sam ti broj telefona za hitne slučajeve, ali nemoj mi, molim te, slati poruke ili mi se javljati putem društvenih mreža

Samo sam htjela biti pristojna, to je više bila formalnost. Molim te, ne zovi me da bi me pitao gdje što stoji. Moji će ti kolege rado pomoći.

Nemoj me, molim te, uznemiravati dok u sebi proklinjem dijete koje je uzrokovalo moju bolest, natjeralo me da pišem plan za zamjenu i na to trošim svoje slobodne dane.

………………

NAPOMENA

  • SAD: Bored Teachers – mjesto za učitelje koji ovdje mogu pronaći humor u frustraciji, iscrpljenosti i kompleksnosti koja dolazi uz ovu profesiju.
  • Izvor: boredteachers.com