Zanimljivosti
OŠ PETRA PRERADOVIĆA , PITOMAČA | PŠ VELIKA ČREŠNJEVICA
Kako su mališani upoznavali svoju Hrvatsku
objavljeno: 11. travnja 2019.

Projekt Upoznajmo Hrvatsku dio je projekta Erasmus+ DARE and SHARE!, koji OŠ Jurja Dobrile iz Rovinja i učiteljica Dolores BELOČ ĆORKOVIĆ provode ove školske godine, a kao škola partner za Virovitičko-podravsku županiju uključio se 4. razred PŠ Velika Črešnjevica OŠ Petra Preradovića iz Pitomače, za čiji je dio zadužena Katarina MOSLAVAC.

Ideja projekta ostvarena je tako da svaka škola partner [po jedna iz svake županije] pripremi i pošalje vlastitu kutiju svakoj uključenoj partnerskoj školi kako bi učenici na kreativan način učili o onome što je plan nastave prirode i društva u četvrtom razredu. Kutije su se razmjenjivale poštanskim putem, a svaka od njih sadrži informacije i materijale o pojedinoj županiji [prirodne ljepote županije, povijesno-kulturne znamenitosti, tradicionalno jelo, tradicionalna glazba, kulturna baština županije, tradicionalna dječja igra…].

Projekt 4. razreda PŠ Velika Črešnjevica ostvaren je u suradnji s profesorom Darkom BARIČEVIĆEM izSrednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače koji je učenike ugostio i pomogao im sastaviti tradicionalni jelovnik ručka [obeda], koji su učenici u kuhinji profesora Baričevića s maturantima kuharstva i pripremili, te s direktoricom Turističke zajednice općine Pitomača Ivonom PANKAS i direktoricom Turističke zajednice grada Virovitice Katarinom ĐURĐEVIĆ, koje su ustupile promidžbene materijale općine i grada. Sve su kutije uspješno razmijenjene i učenici ih s veseljem otvaraju i proučavaju.

…………..

Katarina MOSLAVAC, mag. prim. educ. | OŠ Petra Preradovića, Pitomača | PŠ Velika Črešnjevica