Zanimljivosti
OŠ MATE LOVRAKA, PETRINJA | PODRUČNA ŠKOLA ČEŠKO SELO
Veselo obilježili Dan dječje knjige
objavljeno: 17. travnja 2019.

U integriranome nastavnom danu koji je organiziran za sve učenike područne škole od prvog do četvrtog razreda pokušali smo učenicima istaknuti važnost dječje knjige te potaknuti i razvijati ljubav prema čitanju.

U slavlju knjige i čitanja pridružili su nam se i gosti: ravnateljica naše OŠ Mate Lovraka Ankica Krnjajić Magdić, odgojiteljica i voditeljica Dječjeg zbora Slavulj Vesna Brebrić i svestrani učitelj Igor Pavleković. „Teta” Vesna, kako je odmilja zovu gotovo sva djeca, pročitala je učenicima svoju autorsku priču, a učitelj Igor naučio je djecu pjevati svoju autorsku pjesmu Mali grad Petrinja.

Ova svečanost knjige i čitanja osmišljena je kao mozaik zabavnih, kreativnih i edukativnih sadržaja – od rješavanja križaljke uz pomoć računala i pametnih telefona, čitanja bajke Carevo novo ruho do različitih radionica koje su učiteljice Brankica Šuker, Ankica Štajdohar-Conjar, Mirjana Pavlović i Mateja Gavranović Vujić organizirale u školi. Izrađivala se i ilustrirala slikovnica Carevo novo ruho, izrađivali su se „bookmarkeri” odnosno straničnici, plakat, ali se i kreativno stvaralo odnosno osmišljavalo i šivalo ruho za cara.

U ovakvim radionicama i aktivnostima imali smo priliku sjetiti se svih bajki koje su obilježile djetinjstvo svih nas, ali i za promociju nekih novih priča ili knjiga koje će tek pronaći svoje čitatelje.

…………..

Mateja GAVRANOVIĆ VUJIĆ, voditeljica PŠ Češko selo | OŠ Mate Lovraka, Petrinja