Iz školskog svijeta
CENTAR ZA CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE UČITELJSKOG FAKULTETA U ZAGREBU
“Osnove kazališne pismenosti“
objavljeno: 3. svibnja 2019.

Zainteresirani ste za razvoj kompetencija za analizu i kritičko promišljanje o kazališnim predstavama za djecu i mlade? Zanima vas analiza doživljaja i smisla predstave s djecom? Želite saznati više o važnosti posredovanja između odgojitelja / učitelja i djece prilikom zajedničkog odlaska na kazališnu predstavu?

Onda je za vas dvodnevni program pod nazivom “Osnove kazališne pismenosti (Kako gledati predstavu za djecu?)“.

  • Program traje dva dana, u petak 24. svibnja (od 17.30 do 20.00 sati) i u subotu, 25. svibnja (od 11.00 do 17.00 sati).
  • Održava se na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, te uključuje i zajednički odlazak u kazalište, na predstavu za djecu Ericha Kästnera „Tonček i Točkica“ u režijiAnje Maksić Japundžić u zagrebačkom kazalištu Žar ptica.
  • Program vode doc.dr.sc. Iva Gruić i Tanja Novak, sveučilišna specijalistica dramske pedagogije.

Predviđeni ishodi programa su, između ostalog, kako prepoznati, objasniti i kritički argumentirati vrijednosti (i/li slabosti) određene kazališne predstave na temelju promišljanja gradbenih elemenata predstave, kako samostalno napraviti analizu odabrane predstave, kako samostalno osmisliti pripremu za razgovor i druge aktivnosti s učenicima prije i nakon odgledane predstave i drugo.

Detaljan opis programa dostupan je na: https://cee.ufzg.hr.

Prijave se primaju na istoj stranici  (Obrasci) do 20. svibnja 2019. godine. Cijena programa iznosi 650,00 kuna. Ulaznica za predstavu uključena je u cijenu programa. Uplaćuje se na IBAN račun Učiteljskog fakulteta HR9124020061100639639, s naznakom: Ime i prezime polaznika, Osnove kazališne pismenosti. 

Osoba za kontakt: doc. dr. sc. Iva GRUIĆ [ iva.gruic@ufzg.hr ]