Zanimljivosti
OŠ VLADIMIR NAZOR, ĐAKOVO
Sve je bilo u znaku Ivane Brlić-Mažuranić
objavljeno: 7. svibnja 2019.

Pripreme su počele u ožujku ove godine s uređenjem hodnika škole „Šumom Striborovom”. U šumu su postavljeni i likovi iz priče – momak, majka, žena guja i djevojka te Stribor sa svojim Domaćima. U začaranoj šumi mogli su se vidjeti leptirići, ptičice, gljive, gusjenice i cvjetovi.

 

Učiteljice su sa svojim učenicima izrađivale slikovnice „Čudnovate zgode šegrta Hlapića”, „Regoč” i „Šuma Striborova”. Izrađivale su puzzle „Priče iz davnine”, panel-plakat Hlapića, Jaglenca i Rutvicu (likovi iz Ivaninih priča). Veliku pozornost učiteljice su posvetile djelima i životu I. Brlić-Mažuranić koje su prikazale slikama i plakatima. U projekt se uključila i učiteljica iz engleskog jezika koja je izradila plakat „Šuma Striborova” na engleskom jeziku i učiteljica iz vjeronauka koja je s ostalim učiteljicama uređivala hodnik.

Predstavljanje projekta Ivana Brlić-Mažuranić održano je 11. travnja 2019. u školskom hodniku u objema smjenama. U parnoj smjeni učiteljice su sa svojim učenicima ugostili Ivanu BRLIĆ-MAŽURANIĆ koja ih je upoznala sa svojim životom. Učenici su bili oduševljeni gošćom.

 

Potom su gledali mjuzikl „Doživljaj domaćih” i „Pričaonicu” koju su priredili učenici 2. i 4. razreda. Tad je uslijedilo razgledavanje radova i čitanje slikovnica koje je bilo izloženo u hodniku škole. Neki su učenici sa zadovoljstvom slagali puzzle i fotografirali se u panel-plakatu kao Hlapić ili Gita.

U neparnoj smjeni predstavljanje projekta počelo je također dolaskom Ivane Brlić-Mažuranić, koja je učenike upoznala sa svojom biografijom. Potom je uslijedio mjuzikl „Doživljaj domaćih”, koji su odigrali učenici 2. razreda. Nakon toga učenici 1. i 3. razreda snimali su videozapis o zanimljivoj priči koja se dogodila u hodniku škole. [ IZ DRUGIH IZVORA | os-vnazor-dj.skole.hr ]

……………

Voditeljica projekta Vesna SEITER