Zanimljivosti
OŠ PUJANKI, SPLIT
Učiteljice na stručnom usavršavanju u Italiji
objavljeno: 8. svibnja 2019.

…koji se održavao u Rimu. Na seminaru je sudjelovalo trideset učitelja iz raznih krajeva Europe.

Dio je to međunarodnog Erasmus + KA1 projekta OŠ Pujanki „Let’s Aspire to Create“  kojemu je glavni cilj osposobiti nastavnike kako bi razvijali poduzetničke vještine, kreativnost i smisao za inovativnost kod učenika. Projekt je obuhvatio četiri stručna usavršavanja kroz osam  mobilnosti učitelja, a ovo stručno usavršavanje je dio zadnje projektne mobilnosti. Budući da je dio razvojnog plana OŠ Pujanki korištenje digitalnih alata u nastavi i inkluzija, ovaj seminar je ponudio učiteljicama ideje kako izrađivati poduzetničke projekte koristeći specifične ICT alate  i platforme [Edmodo, WeSchool, Padlet…].

Radionice su se odvijale i izvan učionice [učenje na otvorenom], čime su se sudionici našli u ulozi učenika koji su trebali osmisliti kreativne ideje i načine prikupljana informacija o zadanoj temi, a prikupljene informacije zatim predstaviti u jednom od naučenih web-alata.

Najveća vrijednost ovog usavršavanja upoznavanje je s kolegama iz drugih krajeva Europe, umrežavanje i dijeljenje ideja te zajedničko stvaranje budućih međunarodnih projekata.