Zanimljivosti
INDUSTRIJSKA STROJARSKA ŠKOLA ZAGREB
E-knjiga „Zašto upisati ISŠ?”
objavljeno: 8. svibnja 2019.

Nastavnici zagrebačke Industrijske strojarske škole (ISŠ) Josip FILIĆ, Kristinka LEMAIĆ i Mate SABOL nadaju se da će učenici i njihovi roditelji odgovore pronaći u njihovoj e-Knjizi „Zašto upisati ISŠ?”.

 OVDJE učenici mogu pogledati e-Knjigu „Zašto upisati ISŠ?” 

Učenici pri tome koriste svoj elektronički identitet AAI@Edu [ime.prezime@skole.hr] i lozinku kojom se koriste za pristup e-Dnevniku dok obrazovni djelatnici koriste svoj akademski račun AAI@Edu [ime.prezime@skole.hr] i lozinku kojom se koriste pri prijavi edukacija.

Svrha e-Knjige „Zašto upisati ISŠ?” promocija je i popularizacija zagrebačke Industrijske strojarske škole i strukovnog obrazovanja sektora strojarstva te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u ISŠ, no autori e-Knjige smatraju da je zanimljiva za cijelu Hrvatsku, jer i mnoge druge srednje strukovne škole imaju iste obrazovne programe kao i zagrebačka Industrijska strojarska škola.

 

Ova e-Knjiga nije namijenjena samo učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima, već i nastavnicima, razrednicima i stručnim suradnicima u osnovnim školama.

Koristeći se animacijama, videozapisima, fotografijama, križaljkom, kvizom i drugim popularnim igrama poput memorije, e-Knjiga na interaktivan način pojašnjava i zorno pokazuje sve prednosti strukovnog obrazovanja sektora strojarstva čiji su obrazovni programi mahom deficitarni i stipendirani.

 

Proučavanjem e-Knjige svi zainteresirani dobit će priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, osobno se uvjeriti u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama pa tako i u zagrebačkoj Industrijskoj strojarskoj školi.

U e-Knjizi čitatelji mogu:

■  pogledati video dobrodošlice za učenike osmih razreda

■  pročitati uvodnu riječ ravnatelja ISŠ-a prof. Nenada Pavlinića

■  pogledati videoopis obrazovnih programa

■  riješiti križaljku s nazivima zanimanja u kojima se obrazuju učenici ISŠ-a

■  pogledati video o jednom nastavnom danu u ISŠ-u

■  odigrati igru „Memory” s opisom poslova pojedinih zanimanja

■  informirati se o iznosima stipendija za učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima

■  pogledati fotografije i videozapis o sudjelovanju i osvajanju brončane medalje učenika ISŠ-a na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2019.

■  pogledati fotografije učenika ISŠ-a s prošlogodišnjih natjecanja

■  pogledati videouradak o Erasmusovu iskustvu učenika ISŠ-a

■  pogledati nagrađeni videouradak učenika ISŠ-a „Budi muško, mijenjaj pravila!”, koji je ostvaren u suradnji s Organizacijom Status M

■  pogledati aktivnosti ISŠ-a kao e-Škole

■  riješiti kviz o ISŠ-u.

Čitatelji na interaktivan i zabavan način mogu saznati više o strukovnom obrazovanju sektora Strojarstva, brodogradnje i metalurgije.

…………….

Iva BOJČIĆ, prof., nastavnica Hrvatskoga jezika | Industrijska strojarska škola, Zagreb