Školska knjiga za vas
SPAJANJE TISKANE KNJIGE I DIGITALNIH SADRŽAJA
Serija edukativnih interaktivnih izdanja iz Školske knjige za izobrazbu modernog doba
objavljeno: 13. svibnja 2019.

… čitanja o zanimljivim temama s područja tehnologije, znanosti, povijesti i arhitekture.

Kako se ističe u najavi, edukativna izdanja iz serije interaktivnih 3D knjiga “Klikni i nauči – Interaktivne 3D knjige” Školske knjige i mozaBooka skeniranjem kodova otvaraju čitateljima mogućnost istraživanja i otkrivanja virtualnih prizora i svjetova, a zahvaljujući svojoj jedinstvenoj strukturi podjednako se mogu koristiti u školi i kod kuće.

Prva knjiga iz serije, “Životinje iz prošlosti”, upoznaje djecu s čudesnim životinjama koje su živjele tijekom geoloških razdoblja u dalekoj prošlosti, ali i s nekim sasvim neobičnima koje još uvijek postoje. 

Uzbudljiva poglavlja knjige “Ljudsko tijelo” dočaravaju složeni nevidljivi svijet organa i organskih sustava, mozga, stanica i kromosoma te pomažu djeci da istraže glavne organske sustave u ljudskom tijelu.

Istražujući knjigu “Dosegnuti zvijezde”, mali će čitatelji otkriti razliku između planeta na kojemu žive i ostalih planeta Sunčeva sustava, te doznati gdje su sve znanstvenici tražili dokaze o postojanju života i jesu li ih pronašli, kao i to postoji li planet u svemiru na koji bismo se mogli preseliti ako uvjeti na Zemlji više ne bi bili povoljni za život.

Proučavajući “San o letenju” moći će uroniti u čudesnu povijest zrakoplovstva i saznati kako lete avioni, pilotirati zračnim brodovima, jedrilicama, cepelinima, suvremenim putničkim zrakoplovima i helikopterima te otputovati čak u svemir.

Ilustrirana pustolovina pod nazivom “Čudesna arhitektura” najavljena je kao interaktivna 3D knjiga koja čitatelje vodi tisućama godina unatrag, u doba nastanka Stonehengea i drevnih civilizacija Egipta i Babilona, ali ih istodobno upoznaje i s arhitektonskim ostvarenjima suvremenog doba od kojih zastaje dah. [ Hina ]