NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA HALUBAJSKA ZORA, MARINIĆI

Promocija romana „Pogled pozitive”

ponedjeljak, 20. svibnja 2019.

Prva promocija novoga romana autorice Tatjane Udović, mag. cult., „Pogled pozitive” održana je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora, povodom obilježavanja Dana knjižnice (115 godina).

Uz promociju romana, otvorena je i izložba slika samouke slikarice Dubravke MRAK. Bilo je to lijepo druženje s pogledom pozitive na kojemu su, u prepunoj knjižnici, autorice predstavile svoje radove.

Za roman „Pogled pozitive” Tatjana UDOVIĆ crpila je inspiraciju iz svakodnevnog života. Likovi u romanu, koji su se iste večeri zatekli u jednome lokalu, sasvim slučajno – a to zapravo nikad nije slučajno – razgovaraju o raznim životnim temama i događajima te raspravljaju o istima, navode slične primjere iz života, podržavaju i motiviraju jedni druge te se međusobno potiču na akciju.

Autorica se u „Pogledu pozitive” dotiče različitosti te se u romanu pojavljuju linkovi koji su homoseksualci i osobe s invaliditetom, a sve radi poticanja čitatelja na razmišljanje i porukom o potrebi razumijevanja i prihvaćanja svih kao ravnopravnih.

A u publici su se zatekli i pojedinci koji su se prepoznali u likovima romana, koji su bili velika inspiracija autorici te je predstavljanje romana postalo interaktivno.

Promociji je prisustvovala i recenzentica romana Tatjana JEDRIŠKO PANČELAT, koja je govorila o romanu:

„Likovi u romanu različiti su poput prstiju na ruci, našli su se takoreći slučajno na okupu i finom su komunikacijom, uz opušteni razgovor, poput vrijednih ruku u akciji, došli do izvrsnih djelovanja.

Sve počinje čitanjem novina u kojima jedan tekst tek šturo obavještava o tri smrtna slučaja, ne sluteći da je ta činjenica važna i u tek naizgled slučajnom druženju u jednom kafiću. Život, u svakodnevnoj rutini, isprepliće nevjerojatne stvari u ljudske sudbine.

Čovjek se katkad osjeća izgubljeno, osamljeno, zabrinuto te može od sitnice stvoriti brdo nevolja. Ali u romanu Tatjane Udović ljudi udruženim energijama donose nevjerojatna rješenja, a to je upravo ono što može nadahnuti svakog čitatelja i usmjeriti ga prema rješenju s pogledom pozitive.

Mnogi će se prepoznati u nekom liku ili nekoj situaciji te osjetiti bliskost i životnost ovog štiva. Spisateljica je nadahnuće crpila iz života, prateći srcem ljudske sudbine te nam iz plemenitih pobuda prenijela energiju pogleda pozitive, kako bi dotaknula što više osamljenih duša. Uzmite i vi u ruke ovu knjigu i nađite se u zagrljaju pogleda pozitive.”

Vezani članci
Školski portal: Naučite djecu kako mogu poput Ozonka i Ozončice spasiti Zemlju

Naučite djecu kako mogu poput Ozonka i Ozončice spasiti Zemlju

Upravo je zato izuzetno važno teme iz područja zaštite okoliša…

Školski portal: Sudjelujte u projektu „LORA – laboratorij održivog razvoja”

Sudjelujte u projektu „LORA – laboratorij održivog razvoja”

… da produžimo rok za prijave škola za sudjelovanje u…

Školski portal: Deep Dive MOOC, započinje 16. rujna 2019.

Deep Dive MOOC, započinje 16. rujna 2019.

… i upoznati načine na koje mogu sudjelovati u inicijativi…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…