Iz školskog svijeta
NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA HALUBAJSKA ZORA, MARINIĆI
Promocija romana „Pogled pozitive”
objavljeno: 20. svibnja 2019.

Uz promociju romana, otvorena je i izložba slika samouke slikarice Dubravke MRAK. Bilo je to lijepo druženje s pogledom pozitive na kojemu su, u prepunoj knjižnici, autorice predstavile svoje radove.

Za roman „Pogled pozitive” Tatjana UDOVIĆ crpila je inspiraciju iz svakodnevnog života. Likovi u romanu, koji su se iste večeri zatekli u jednome lokalu, sasvim slučajno – a to zapravo nikad nije slučajno – razgovaraju o raznim životnim temama i događajima te raspravljaju o istima, navode slične primjere iz života, podržavaju i motiviraju jedni druge te se međusobno potiču na akciju.

Autorica se u „Pogledu pozitive” dotiče različitosti te se u romanu pojavljuju linkovi koji su homoseksualci i osobe s invaliditetom, a sve radi poticanja čitatelja na razmišljanje i porukom o potrebi razumijevanja i prihvaćanja svih kao ravnopravnih.

A u publici su se zatekli i pojedinci koji su se prepoznali u likovima romana, koji su bili velika inspiracija autorici te je predstavljanje romana postalo interaktivno.

Promociji je prisustvovala i recenzentica romana Tatjana JEDRIŠKO PANČELAT, koja je govorila o romanu:

„Likovi u romanu različiti su poput prstiju na ruci, našli su se takoreći slučajno na okupu i finom su komunikacijom, uz opušteni razgovor, poput vrijednih ruku u akciji, došli do izvrsnih djelovanja.

Sve počinje čitanjem novina u kojima jedan tekst tek šturo obavještava o tri smrtna slučaja, ne sluteći da je ta činjenica važna i u tek naizgled slučajnom druženju u jednom kafiću. Život, u svakodnevnoj rutini, isprepliće nevjerojatne stvari u ljudske sudbine.

Čovjek se katkad osjeća izgubljeno, osamljeno, zabrinuto te može od sitnice stvoriti brdo nevolja. Ali u romanu Tatjane Udović ljudi udruženim energijama donose nevjerojatna rješenja, a to je upravo ono što može nadahnuti svakog čitatelja i usmjeriti ga prema rješenju s pogledom pozitive.

Mnogi će se prepoznati u nekom liku ili nekoj situaciji te osjetiti bliskost i životnost ovog štiva. Spisateljica je nadahnuće crpila iz života, prateći srcem ljudske sudbine te nam iz plemenitih pobuda prenijela energiju pogleda pozitive, kako bi dotaknula što više osamljenih duša. Uzmite i vi u ruke ovu knjigu i nađite se u zagrljaju pogleda pozitive.”