MULTILATERALNI SEMINAR OD VELIKE KORISTI

Hrvatski učitelji na eTwinning Slavic seminaru u Bugarskoj

utorak, 28. svibnja 2019.

Sofija u Bugarskoj bila je sredinom svibnja 2019. domaćin Multilateralnog seminara OUTDOOR ACTIVITIES IN THE ETWINNING PROJECTS – eTwinning Slavic seminar…

… na kojem je sudjelovalo šest odgojno-obrazovnih djelatnika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske: Alma ŠUTO iz Osnovne škole Zmijavci, Irena BUĐA iz Osnovne škole Mače i Osnovne škole Belec, Dunja KLARIĆ iz Osnovne škole Poreč, Valentina NOVAK iz III. gimnazije Zagreb, Ana MARINIĆ iz Osnovne škole Podmurvice te Danijel FORJAN iz Osnovne škole Domovinske zahvalnosti iz Knina.

Osim iz Hrvatske, seminar je okupio sudionike iz još sedam zemalja: Češke, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije i Poljske te ukupno 52 sudionika.

U plenarnom dijelu seminara saznali smo na koji način najbolje iskoristiti mogućnosti eTwinninga i integrirati projekte eTwinninga u nastavu, isplanirati i realizirati kvalitetan projekt koji će konkurirati oznaci kvalitete te se uspješno prijaviti za školu eTwinning.

Praktični dio seminara sastojao se od četiri radionice temeljene na korelaciji nastavnih predmeta i izvanučioničnoj nastavi kroz projekte eTwinninga.

Na radionici Let's explore the city! naučili smo se koristiti alatom Google Maps u kreiranju vlastitih karata kojima smo dodavali fotografije i tekst te rute s udaljenostima.

Radionica Developing 21st century skills through Art temeljila se na razvijanju vještina komunikacije, suradnje i kreativnosti. Vježbom kreiranja Tangrama učili smo kako povećati kvalitetu timskog rada te razvijati komunikaciju i govorne vještine kao i kritičko mišljenje članova grupe.

Na radionici ICT tools for our outdoor activities upoznali smo kako se koristiti interaktivnim digitalnim resursima poput Scribble Map; H5P – Virtual Tour (360); H5P – Interactive video da bismo aktivnosti na otvorenome učinili zanimljivijima za sve sudionike.

Radionica Learning Beyond the Classroom by eTwinning upozorila nas je na raznovrsne mogućnosti uporabe muzeja kao obrazovnog alata i prostora za učenje te strategije za planiranje, provedbu i evaluaciju učenja u muzeju kroz igre Jumping Into a Portrait, The 30 Second Look i Strike a Pose.

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ koja osim mogućnosti međunarodne suradnje s drugim školama na zajedničkim virtualnim projektima omogućuje i stručno usavršavanje poput ovoga radi uspostavljanja suradnje s europskim kolegama te planiranja i pokretanja međunarodnih projekata. S tematikom Outdoor Activities ovaj je seminar stavio naglasak na učenje izvan učionica koje omogućuje izazovna i uzbudljiva te drukčija i različita iskustva.

Na seminaru smo bili u prilici razmijeniti ideje i primjere dobre prakse s ostalim učiteljima te dogovoriti pokretanje novih projekata, stekli smo nova znanja i potvrdili učinkovitost različitih načina učenja, a sve uz upoznavanje bugarske kulture.

Vezani članci
Školski portal: Naše staze prema putu dobrote

Naše staze prema putu dobrote

…očuvanju tradicijskih običaja i našega kulturnog nasljeđa u više nastavnih…

Školski portal: Dodijeljene nagrade COMET i ELL

Dodijeljene nagrade COMET i ELL

Sudjelovalo je oko 200 odgojno-obrazovnih djelatnika, a prvi put konferencija…

Školski portal: Našima Marku BRAJKOVIĆU i Milani HOZMEC nagrade za najbolje eTwinningove projekte

Našima Marku BRAJKOVIĆU i Milani HOZMEC nagrade za najbolje eTwinningove projekte

Prilika je to za razmjenu iskustava, upoznavanje novih projektnih partnera…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Rođendani, rođendani….

Rođendani, rođendani….

… od papira s ispisanim datumom…

Školski portal: Teslin dan u Drnju

Teslin dan u Drnju

Jedna je od projektnih aktivnosti SLAM-a…

Školski portal: Izvrsna suradnja rezultirala uspješnim međunarodnim projektom

Izvrsna suradnja rezultirala uspješnim međunarodnim projektom

Projekt je počeo prvim danom jeseni…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…