Zanimljivosti
POMORSKA ŠKOLA ZADAR
Škola je prošle godine imala 25 milijuna kuna vlastitih prihoda
objavljeno: 5. lipnja 2019.

…  koji će sutra također imati nadprosječno visoke plaće od profesije koja je i dalje „kruh sa sedam kora”. Najveći je dio tog prihoda od učeničkog servisa koji već godinama postoji pri školi, od najma, edukacije i organizacije tečajeva, doznaje se od Svetka PERKOVIĆA, ravnatelja škole kojoj od tog prihoda ide 10 posto. 

Uvijek treba nešto ulagati u opremu, uređenje i popravke u školi. Sad smo naručili radove u vrijednosti od 400 tisuća kuna, jer ćemo na ljeto biti domaćini Svjetskoga kongresa studenata u STEM područjima – ističe Perković.

Bogata škola rado daruje onima koji nemaju. Pomorska škola prometnula se u sponzora edukacije uz pomoć nove tehnologije. Posljednja donacija bila je za područnu školu Žegar pri Osnovnoj školi Obrovac. Školi, koja ima pet učenika u četiri razreda, donirali su jedno računalo i laserski pisač, a učenicima tablet-uređaje Samsung Tab A580.

Donaciju su u ime Pomorske škole Zadar uručili su bivši učenici Osnovne škole Obrovac, Luka PEJČINOVIĆ, Luka MATASOVIĆ i Šime BARIČEVIĆ predvođeni pedagogom Marinom Perinićem [na naslovnoj fotografiji]. Sad pripremaju donaciju sa skenerom i fotokopirnim aparatom za knjižnicu u Salima koju vodi Ante MIHIĆ. Prije toga su računala darovali školi u Jasenicama, Voštarnici itd. Pomaže se i izdavaštvo, jer sve što je plemenito i prosvjetno – dolazi od Pomorske škole. [ IZ DRUGIH IZVORA | 057info.hr ]