Školstvo u medijima
SPLIT
Po ocjenama srednjoškolaca V. gimnazija – najbolja!
objavljeno: 16. travnja 2015.

… među kojima i glumicu Natašu Janjić te književnicu i novinarku Maju Hrgović. 

Specifična je po velikom broju fakultativnih aktivnosti te sportskom odjeljenju, a najzapaženije rezultate na državnoj maturi i natjecanjima ostvaruje u hrvatskom jeziku. Proteklu školsku godini bili su najbolje ocijenjena škola putem sustava Ocijeni profesora‘. 

Peta gimnazija ‘Vladimir Nazor’ desetak je godina jedna od najtraženijih srednjih škola u Splitu. Iako je općeg usmjerenja, gimnazija njeguje i sportski odjel odnosno ‘F’ razred iz kojega su izašli sportaši poput Jelene Kostanić, Marina Draganje, Ivana Perića i Duje Draganje.

Ravnateljica Ankica Kovač ponosna je na svoje učenike koji na državnoj maturi pokazuju iznimne rezultate.

Rezultati državne mature su iznad državnog prosjeka, a najviši su iz hrvatskoga jezika. Važno je naglasiti da velika većina naših učenika, čak 80% upisuje svoj prvi izbor fakulteta, navodi ravnateljica. Učenici se najčešće upisuju na FESB, Ekonomiju i Medicinu u Splitu –  navodi ravnateljica.

Nazorovci ne kaskaju ni na natjecanjima pa su tako redovito na visokim mjestima u matematici, informatici i hrvatskom jeziku, a ovogodišnje prvo mjesto na državnim natjecanjima iz matematike i informatike odnio je učenik trećeg razreda, Antonio Buljan.

– Osim što je izvanredan učenik, Antonio je izniman kolega pa je tako u školi organizirao pripreme za natjecanja i pomagao drugim učenicima, naglašava ravnateljica.

Nazorovci su generacijama njegovali školski bend, a imaju i dvije himne. 

Nakon obrade Shortyjevog hita ‘Dođi u Vinkovce'( Dođi u Nazora),

aktualna je himna ‘U Nazora je takva stvar’ koja odlično opisuje atmosferu i osjećaj koji Nazor ostavlja u srcu svima koji iz njega jednom izađu. 

[ IZ DRUGIH MEDIJA | www.srednja.hr | autorica: Jelena Pervan ]

Cijeli tekst pročitajte OVDJE!