HRVATSKA ŠKOLA OUTWARD BOUND ODRŽALA KONTAKTNI SEMINAR

U Velikom Žitniku okupili školske djelatnike iz 18 škola

četvrtak, 27. lipnja 2019.

Hrvatska škola Outward Bound ovog je mjeseca u svome Edukacijskom centru u Velikom Žitniku održala kontaktni seminar Doživljajna pedagogija, na kojem je sudjelovalo 27 predstavnika škola iz 18 škola diljem Hrvatske.

Svrha je kontaktnog seminara bila upoznati djelatnike škola s doživljajnom pedagogijom u prirodi i njezinom primjenom kroz izvanučioničku nastavu i izvannastavne aktivnosti za učenike svih razreda osnovnih i srednjih škola. Predstavnici škola imali su priliku okušati se u aktivnostima koje su sastavni dio programa Outward Bound.

Jedna od takvih aktivnosti jest rješavanje kreativnih zadataka i zadanih problema korištenjem poligona niskih užeta. Kroz zajedničku suradnju na rješavanju zadataka i problema djelatnici škola imali su priliku iskusiti kako je, uz pomoć metode iskustvenog učenja u prirodi Outward Bound, moguće razviti sposobnosti rada u timu i unaprijediti komunikacijske vještine.

Osim aktivnosti s užetom, kontaktni seminar obuhvatio je i orijentaciju u prirodi pomoću zemljopisnih karata i kompasa. Snalaženjem u prirodi, sudionici naših programa razvijaju osjećaj odgovornosti za sebe, ali i za druge sudionike. Davanjem odgovornosti sudionici razvijaju i spremnost na pružanje i prihvaćanje podrške od ostalih članova grupe.

Program je proveden u sklopu 30-mjesečnog strateškog projekta “EVS za Sve” financiranog od Europske unije u sklopu programa Erasmus+. Glavna je svrha ovog projekta širenje informacija i svijesti o mogućnostima volontiranja u Europskoj volonterskoj službi te kompetencijama koje se stječu volontiranjem, u Hrvatskoj, zemljama partnera i šire na međunarodnoj razini kroz diseminacijske aktivnosti.

Outward Bound Hrvatska član je međunarodne organizacije Outward Bound, a ujedno je i jedina organizacija u Hrvatskoj koja se bavi eksperimentalnim učenjem u prirodi. U Hrvatskoj djelujemo od 2005. godine, a na svojim programima promijenili smo živote 6500 ljudi, ističući im njihove sposobnosti i talente kroz avanturu i nesvakidašnju okolinu.

Vezani članci
Školski portal: Iskustvo u prirodi pojačava dječje učenje

Iskustvo u prirodi pojačava dječje učenje

… studije Granice u psihologiji, kaže da je očekivala da…

Školski portal: Odvojeni razredi za agresivnu djecu

Odvojeni razredi za agresivnu djecu

… uskoro mogli pohađati nastavu u odvojenim razredima. Kako je…

Školski portal: Izjave koje morate izbjegavati u novoj školi

Izjave koje morate izbjegavati u novoj školi

Stoga ne želite povećati pritisak pogrešnom izjavom. EVO NEKOLIKO IZJAVA…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…