Školstvo u medijima
12 NAJBOLJIH APLIKACIJA ZA UČENIKE I UČITELJE
Za učenje samo najbolje aplikacije
objavljeno: 28. lipnja 2019.

… na koje mogu iskoristiti elektroničke uređaje kako bi pojačali iskustvo učenja, ali i poboljšali vlastito poučavanje i produktivnost. U današnjim učionicama aplikacije pomažu učiteljima kod pripremanja lekcija i nastavnih planova, a učenicima omogućavaju bolje iskustvo učenja.

Canva

Canva je aplikacija osmišljena za pomoć pri grafičkom dizajnu. Fleksibilni format aplikacije može se upotrijebiti za niz zadataka. Učenici i učitelji mogu se njome koristiti da osmisle jednostavne, ali profesionalne grafike za razredne blogove, izvješća i učeničke projekte, kao i planove lekcija i zadatke. Aplikacija je namijenjena iskusnim dizajnerima, ali i onima koji tek uče osnove.

codeSpark Academy

Osmišljen da potakne mlađe učenike da se upuste u kodiranje, codeSpark upoznaje učenike s informatikom kroz zabavno sučelje. Aplikacija nudi svakodnevne aktivnosti za učenike, a učitelji pritom mogu pratiti uspjeh svojih učenika.

Common Core Standards App Series

Ova je aplikacija koristan alat kojim roditelji, učenici i učitelji mogu jednostavno pristupiti zadatcima učenja kategoriziranima po predmetu, razredu i tematici. Aplikacija omogućuje učiteljima da procijene svoje učenike koristeći se nizom resursa. Učitelji mogu stvarati vlastite zadatke učenja i pratiti napredak učenika u svladavanju koncepata i razumijevanju lekcija.

DuoLingo

Duolingo pomaže učenicima da nauče strani jezik. Aplikacija nudi interaktivno iskustvo kroz igru u učenju jezika. Korisnici mogu zaraditi bodove i napredovati u učenju. Neke škole čak primjenjuju Duolingo u sklopu ljetne domaće zadaće kako bi pomogle učenicima da se pripreme za sljedeću školsku godinu.

edX

Ova aplikacija nudi lekcije s nekih od najboljih sveučilišta na svijetu. Aplikaciju su 2012. godine pokrenula sveučilišta Harvard i MIT kao dio otvorenih online tečajeva za učenje. Aplikacija nudi kvalitetne lekcije iz područja znanosti, engleskog jezika, elektrotehnike, inženjerstva, marketinga, psihologije itd.

Explain Everything

Ovom aplikacijom učitelji mogu stvarati videomaterijale i prezentacije za lekcije. Učitelji mogu izraditi resurse za svoje učenike kako bi objasnili lekcije ili podijelili prezentacije. Aplikacija je savršena za bilo koji predmet, a učitelji čak mogu snimiti svoje lekcije, stvoriti kratke videoisječke o lekcijama itd.

GradeProof

Ovaj alat za pisanje može poslužiti učenicima i učiteljima. Za učenike, GradeProof se koristi umjetnom inteligencijom da bi omogućio trenutačne povratne informacije i pomogao poboljšati pisanje. Također provjerava gramatičke pogreške kao i strukturu riječi i rečenica. GradeProof također provjerava je li neki rad plagijat, pomoć je učenicima (i učiteljima) koji žele osigurati izvornost rada i provjeru pravilnog citiranja.

Khan Academy

Khan Academy nudi više od 10 000 videozapisa i objašnjenja, i to potpuno besplatno. Ovo je odlična aplikacija za online učenje, s materijalima za matematiku, prirodoslovlje, ekonomiju, povijest, glazbu itd. Nudi više od 40 000 interaktivnih pitanja za vježbu i omogućuje trenutačne povratne informacije i precizne upute.

Notability

Aplikacija za iPad Notability omogućava korisnicima da stvaraju bilješke koje sadržavaju rukopis, tipkanje, crtanje, zvučni zapis i fotografije. Učenici je mogu upotrebljavati da bi izradili bilješke, ali je također odlična za ponavljanje gradiva. Učitelji se mogu koristiti aplikacijom Notability da bi izradili bilješke za nastavne planove, lekcije i zadatke te druge razredne materijale.

Quizlet

Quizletom se koristi više od 20 milijuna učenika i učitelja svakog mjeseca. Više od 95 posto učenika koji uče putem ove aplikacije poboljšalo je svoje ocjene. Ova aplikacija pomaže učiteljima da uključe svoje učenike u rad i motiviraju ih stvaranjem razrednih procjena i suradnjom s drugim učiteljima. To je jednostavan alat ne samo za stvaranje već i dijeljenje online materijala za učenje.

Socratic

Zamislite da možete napraviti fotografiju svog zadatka i odmah dobiti pomoć. S ovom je aplikacijom to moguće! Socratic primjenjuje fotografiju pitanja iz domaće zadaće da bi vam ponudio objašnjenje problema, uključujući videozapis i precizne upute. Ova je aplikacija savršena za sve predmete, uključujući matematiku, prirodoslovlje, engleski itd. I potpuno je besplatna!

Socrative

Socrative je sve što učitelju može zatrebati. Socrative učiteljima omogućuje stvaranje niza zadataka, uključujući testove, ankete i igre. Možete izraditi ispite s višestrukim odgovorima, točnim ili netočnim odgovorima i zatražiti povratne informacije od drugih učitelja i podijeliti ih.

Socrative također nudi mogućnost rada za učenike. Mogu se ulogirati u učiteljevu stranicu i odgovoriti na pitanja kako bi prikazali svoje znanje. Učenici mogu pisati testove, ispunjavati ankete itd.

……………..

NAPOMENA

  • SAD: ThoughtCo jedna je od deset najboljih informacijskih mrežnih stranica usmjerena na obrazovni sadržaj koji su osmislili stručnjaci, a ima više od 13 milijuna korisnika.
  • Izvor: thoughtco.com