Školstvo u medijima
PORTAL SREDNJA.HR PREDSTAVLJA NAJBOLJU MATURANTICU U GENERACIJI
Iva BARAĆ jedina riješila Matematiku i Fiziku bez greške
objavljeno: 16. srpnja 2019.

Radi se o maturantici III. gimnazije Split Ivi BARAĆ, koja je riješila Matematiku A razine i Fiziku sa stopostotnim učinkom.

Iako još nemamo službenu potvrdu, za svoj rezultat će Iva dobiti i 5.000 dolara vrijednu nagradu, koju dodjeljuje hrvatski znanstvenik i redoviti profesor na Odsjeku za fiziku na MIT-u Marin SOLJAČIĆ, za iznimna postignuća maturanata iz Matematike više razine i Fizike. 

– Bila sam iznenađena da sam jedina koja je iz dva predmeta imala stopostotni učinak jer je u prethodnim generacijama uvijek bilo više takvih, rekla nam je Iva Barać vidno iznenađena, ali i ponosna na svoj rezultat.

Na svoj uspjeh gleda kao nagradu za kontinuirani trud. Drugačije smatra da i nije do njega moglo doći.

– Teško bi se bilo pripremiti za ovakav rezultat na maturi u par mjeseci. Moja priprema je trajala četiri godine i na ovo sada gledam kao na nagradu za godine marljivog rada, rekla nam je splitska maturantica, i dalje pod snažnim dojmom brojnih poziva novinara.

U kratkom razgovoru uspjela nam je i pripomenuti da je uz odličan uspjeh u školi, bila i sudionica državnih natjecanja iz Matematike i Fizike pa je dakle i na taj način krojila svoj put do najbolje u cijeloj generaciji. [ IZ DRUGIH MEDIJA | srednja.hr ]