Pljesak molim
ODRŽANA JE 30. MEĐUNARODNA BIOLOŠKA OLIMPIJADA [IBO 2019]
Naši gimnazijalci osvojili dvije bronce na Olimpijadi iz biologije
objavljeno: 23. srpnja 2019.

S tog se zahtjevnog natjecanja dvoje srednjoškolaca iz Hrvatske vraća s brončanim odličjima. U mađarskom gradu Segedin od 14. do 21. srpnja održana se 30. po redu Međunarodna biološka olimpijada [IBO 2019].

Kući se praznih ruku naši učenici ne vraćaju niti s ovog natjecanja.

Učenici Olga JERKOVIĆ PERIĆ iz zagrebačke XV. gimnazije i Petar ŠKROBO iz Gimnazije M. A. Reljkovića u Vinkovcima osvojili su brončane medalje.

Priznanje je dobila Mia CRNOGAJ, a na natjecanju je još sudjelovala i Elizabeta GEGIĆ, obje su učenice zagrebačkog MIOC-a.

Na tom prestižnom natjecanju sudjelovalo je 285 učenika iz 78 zemalja svijeta, između ostaloga i iz Hrvatske.

Na natjecanje su s učenicima putovale i za njega ih pripremale mentorice Andreja LUCIĆ i Petra CVJETKO s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Inače, ovo najveće natjecanje iz biologije sastoji se od praktičnih i teorijskih zadataka, a čitave rezultate možete vidjeti u dokumentu pri dnu ovoga teksta. Zlatne medalje dodijeljene su učenicima od 1. do 31. mjesta, srebrne od 32. do 86. mjesta, a brončane učenicima koji su zauzeli neko od 87. do 173. mjesta.

Napomenimo ovom prilikom kako je u tijeku i Međunarodna kemijska olimpijada koja se održava u Parizu, a na kojoj Hrvatsku predstavlja četveročlani tim srednjoškolaca. [ IZ DRUGIH MEDIJA | srednja.hr  | Fotografija: službena stranica Međunarodne biološke olimpijade| http://ibo2019.org ]