Zanimljivosti
STRANI JEZICI
Najbolje Android aplikacije za učenje novog jezika
objavljeno: 8. kolovoza 2019.

Od zanimljivih lekcija u kojima sami određujete tempo do izazovnih igara i aktivnosti za učenje, učenici će moći izgraditi i povećati svoju lingvističku kompetenciju u željenom jeziku na zabavne i zanimljive načine.

DUOLINGO

Naučite španjolski, francuski, njemački, talijanski, portugalski, nizozemski, irski, danski, švedski, ruski, ukrajinski, poljski, turski i engleski. Besplatno i zabavno! Vježbajte svoj izgovor, čitanje, slušanje i pisanje dok igrate igru! Poboljšat ćete svoj vokabular i gramatiku odgovaranjem na pitanja i završavanjem lekcija. Počnite od osnovnih glagola, fraza i rečenica i svakodnevno naučite nove riječi.

LEARN LANGUAGES – ROSETTA STONE 

Ova aplikacija omogućuje da naučite jezik u bilo koje doba i na bilo kojemu mjestu uz pomoć zanimljivih lekcija koje potiču prirodnu sposobnost vašeg mozga za učenje jezika.

BABBEL

Naučite španjolski, francuski, njemački, talijanski i mnogo drugih jezika uz Babel, aplikaciju koja je pomogla milijunima da govore strani jezik sa samopouzdanjem. Aplikacija je razvijena u suradnji s najboljim europskim stručnjacima za jezike.

MEMRISE 

Memrise će poboljšati vaše vještine učenja jezika i poslati vas na tajni špijunski zadatak u daleki svemir. Vi ćete morati zaštiti raznolikost jezika u Multiverzumu. Iskoristite jezik koji naučite da biste zavarali neprijatelje da ste jedan od njih i prepoznajte kolege špijune koji će vam pomoći na vašem putu.

BUSUU

Nagrađivana kao jedna od najboljih aplikacija 2015. na Google Playu, aplikacija Busuu je za učenje jezika učinkovita i jedan je od najboljih načina da naučite novi jezik i da se brzo njime služite s lakoćom. Ovladajte osnovnim vještinama i frazama jezika koji želite brzo naučiti uz potpuno interaktivne lekcije, bilo kada i bilo gdje, a sve besplatno!

…………………..

NAPOMENA

  • SAD: Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne edukacijske mrežne alate i mobilne aplikacije za učitelje i poučavatelje, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade.
  • Izvor: educatorstechnology.com