Pljesak molim
31. MEĐUNARODNA INFORMATIČKA OLIMPIJADA U BAKUU
Mladi informatičari Patrik PAVIĆ i Krešimir NEŽMAH srebrni, a Dorijan LENDVAJ i Pavel KLISKA brončani
objavljeno: 10. kolovoza 2019.

S olimpijade koja je okupila 325 natjecatelja iz 87 zemalja svijeta, naši su učenici vraćaju s  dvije srebrne i dvije brončane medalje.

♦ SREBRNA MEDALJA  ♦  Patrik PAVIĆ, 1. razred, XV. gimnazija Zagreb

♦ SREBRNA MEDALJA  ♦  Krešimir NEŽMAH, 2. razred, XV. gimnazija Zagreb

♦ BRONČANA MEDALJA ♦  Dorijan LENDVAJ, 1. razred, XV. gimnazija Zagreb

♦ BRONČANA MEDALJA ♦  Pavel KLISKA, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb

Ovo je i najmlađa informatička reprezentacija u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim informatičkim olimpijadama. Svi su oni nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 14. travnja) te Izbornim pripremama (Zagreb, 1. i 2. lipnja).

  • S članovima hrvatske informatičke reprezentacije su i njihovi stručni voditelji Josip KLEPEC i Ivan PALJAK te odgovorni voditelj Krešimir MALNAR.

Ovaj vrhunski rezultat stiže kao još jedan u nizu; naša mlada informatička reprezentacija u istome je sastavu krajem srpnja ostvarila izniman uspjeh na 26. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Bratislavi. Tamo su, u konkurenciji 55 natjecatelja iz osam država članica, osvojili zlatnu i dvije srebne medalje [zlatnu medalju osvojio je Patrik PAVIĆ, srebrne medalje osvojili su Dorijan LENDVAJ i Krešimir NEŽMAH ].

Nije naodmet spomenuti i kako naša informatička reprezentacija u svojim redovima ima i najboljeg ovogodišnjeg učenika. Naime, Krešimir Nežmah ovogodišnji je rekorder po broju osvojenih Oskara znanja; kući ih je ponio čak pet. Tom prilikom, Krešimir nam je rekao kako ne želi ništa prognozirati što se tiče Međunarodne olimpijade, no da se nada nekoj dobroj medalji. S uspjehom ostvarenim u Azerbajdžanu, njegove su želje i više no ispunjene!

Nastup naših mladih informatičara na 31. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi i stručne pripreme tijekom Kampa mladih informatičara Hrvatske, kao i neposredno prije odlaska na natjecanje, organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Rezultate možete vidjeti OVDJE.  [ IZ DRUGIH MEDIJA | srednja.hr | hsin.hr ]