Zanimljivosti
NAJBOLJE MREŽNE TEHNOLOGIJE KOJE MOŽETE ISPROBATI SA SVOJIM UČENICIMA
Oživite svoje lekcije pomoću ovih virtualnih izleta
objavljeno: 22. kolovoza 2019.

… prošetati velikim gradovima koristeći se besplatnim ili jeftinim mrežnim alatima. Popis koji smo sastavili za vas nudi neke od najboljih mrežnih tehnologija koje možete isprobati sa svojim učenicima vodeći ih na virtualne izlete.

Google Earth VR

Google Earth VR omogućava korisnicima da virtualno istražuju svijet iz različitih perspektiva te iz udobnosti vlastitog doma. Možete šetati ili letjeti znamenitim mjestima i vidjeti zadivljujuća svjetska čuda. Google Earth VR pomoći će vam da istražite svijet u trodimenzionalnoj virtualnoj stvarnosti.

Svojstvo ‘Flyover’ u Apple Maps

Appleova Maps aplikacija nudi opciju zvanu ‘Flyover’ koja će vam omogućiti da odvedete svoje učenike na virtualne izlete i istražite svijet u 3D-u. Možete posjetiti više od 250 gradova i odredišta iz cijelog svijeta. Kao što možete vidjeti u videu ispod teksta, postupak je vrlo jednostavan: otvorite aplikaciju Maps na vašem iPadu, pronađite područje koje želite istražiti te ćete, ako je dostupno zračno razgledavanje, vidjeti kružić s 3D ikonom. Kliknite na 3D ikonu i odaberite ‘Tour’ da biste počeli razgledavati. Kliknite OVDJE da biste pogledali kako se možete koristiti razgledavanjima Maps Flyover sa svojim učenicima.

Google Expeditions

Ovo je alat za istraživanje virtualne stvarnosti osmišljen da bi pomogao učiteljima povesti učenike na virtualne izlete diljem svijeta. Expeditions možete pokrenuti s pametnim telefonom u kombinaciji s naočalama za virtualnu stvarnost Google Cardboard.

 

Discovery Education Virtual Field Trips

Povedite učenike izvan učionice i na neke od najpoznatijih svjetskih odredišta te doživite bogata iskustva učenja. Discovery Education Virtual Field Trips je zabavan, edukativan i besplatan!

Google Arts and Culture

Otkrijte umjetnička djela, kolekcije i priče iz cijelog svijeta na nov način. Istražujte kulturološka blaga i na jednostavan ih način podijelite sa svojim prijateljima.

AirPano

AirPano neprofitni je projekt usmjeren na virtualna razgledavanja visoke rezolucije iz ptičje perspektive. AirPano već je fotografirao više od 300 najzanimljivijih odredišta na svijetu te je najveći izvor zračne panorame na svijetu.

Virtual Field Trips

Virtual Filed Trips mrežna je stranica koja osnovnoškolskim učiteljima omogućuje visokokvalitetne obrazovne videomaterijale iz svih područja.

Virtual Field Trips to Popular Museums  

Ovaj popis nudi primjere nekih od najuglednijih muzeja koje možete virtualno posjetiti sa svojim učenicima, uključujući Američki muzej prirodne povijesti, Nacionalnu galeriju za umjetnost, Muzej holokausta i mnoge druge.

…………….

NAPOMENA

  • SAD: Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne obrazovne mrežne alate i mobilne aplikacije za učitelje i edukatore, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade.
  • Izvor: educatorstechnology.com