Zanimljivosti
VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
Konzulica Izraela posjetila Gospodarsku školu Varaždin
objavljeno: 17. travnja 2015.

Njihov trud u promociji Izraela, prepoznalo je i Veleposlanstvo Države Izrael u Hrvatskoj, pa je to bila prilika da zamjenica šefa Misije i konzulica Države Izrael u Hrvatskoj Irit Shneor posjeti Varaždin i varaždinsku Gospodarsku školu.

Povijesne, religijske i geografske detalje Izraela, profesorica Štefica Pokorny učila je s učenicima trećeg razreda proteklih mjesec dana, a u tom su vremenu intenzivnije proučavali književnost i znamenite ljude Izraela. Svoje su radove prikazali na panoima škole, koje je konzulica Shneor razgledala u pratnji zamjenika župana Alena Kišića, ravnateljice škole Katice Kalogjere Novak i učenika škole.

Učenici Gospodarske škole Varaždin su za svečanost uvježbali i pjesme na židovskom jeziku jidiš, te konzulici Shneor dočarali bogatstvo i kulturnu baštinu varaždinskog kraja.

Gđa. Irit Shneor je na zadovoljstvo prisutnih u multimedijalnoj prezentaciji predstavila postignuća, mogućnosti, tehnologiju i jaku izraelsku ekonomiju.

Osim svečanosti obilježavanja Dana Države Izrael, Gospodarska škola Varaždin ostvarila je suradnju s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj i na projektu Šafran – znanjem protiv mržnje, čiji je cilj mlade ljude upoznati s temom Holokausta i podići svijest o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti.