Školstvo u medijima
LJUBAVNO PISMO UČITELJU PRVOG RAZREDA
Volim vašu energiju i entuzijazam!
objavljeno: 28. kolovoza 2019.

Volim to što ste samovoljno odabrali svoje zanimanje znajući da je teško.

Sigurno ste čuli strašne priče o dugačkim radnim danima, nepostojanju vikenda, upravljanju razredom, time kako se nositi s roditeljima, obrazovnim politikama koje postaju sve nesnosnije, malim plaćama… Bez obzira na sve to, vi ste se svejedno pojavili na poslu. Ovdje ste zbog toga što vam poučavanje, djeca i budućnost nešto znače.

Volim svježe ideje koje donosite u učionicu.

Bez obzira na to kakvu diplomu imate, prepuni ste novih ideja. Online financiranje razrednih izleta, nevjerojatne nove aplikacije koje izgledaju kao da su iz budućnosti, novi načini izrade bilježaka: JA VOLIM VAŠ MOZAK! Neke od vaših ideja sigurno će djelovati i biti apsolutno genijalne, neke bi mogle postati genijalne nakon se samo malo prilagodbe, a neke bi odmah mogle otići u vjetar. Ali nemojte prestati smišljati nove ideje. Ja ih trebam! Vaši ih učenici trebaju! Svijet ih treba!

Volim vašu energiju i entuzijazam.

Odakle vam sva ta energija i kako da ja dođem do nje? Katkad se možda osjećate kao da su vam sve lađe potonule zahvaljujući vašim učenicima ili ljudima koji vas okružuju, ali nemojte odustati, jednostavno krenite dalje. Vaš optimizam i pozitivan stav samo su neke od stvari koje obožavam kod vas.

Znam da je katkad teško.

I ja sam bio u vašoj koži. Dobro poznajem onaj beznadni osjećaj frustriranosti i klonulosti. Dobro su mi poznate riječi za koje nam se katkad može činiti kao da su jedine kojima se koristimo kad pričamo sa svojom obitelji i prijateljima: „Oprosti, ne mogu stići na (neki posebni događaj ili izlazak), jer moram (ubacite bilo koju učiteljsku obvezu ovdje).” Ali morate znati da neće uvijek biti ovako. Ne radi se o tome da stvari s vremenom postaju lakše, nego o tome da upravo u ovom trenutku vi postajete jači, brži i bolje opremljeni da se nosite s teškoćama. Stoga nemojte odustati. Nastavite se boriti. Postoji mnogo ljudi koji vas vole i trebaju. (Poput mene).

 S ljubavlju,

vaš vrlo javni obožavatelj

…………………

NAPOMENA

  • SAD: We Are Teachers mrežna je zajednica edukatora čija je misija inspirirati učitelje i pomoći im dijeljenjem praktičnih razrednih ideja, savjeta i učiteljskog humora.

  • Izvor: weareteachers.com