Pljesak molim
MARIBOR: 3. EUROPSKA JUNIORSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
Srebro i dvije bronce za mlade hrvatske informatičare!
objavljeno: 29. kolovoza 2019.

Srebrnu medalju osvojio je Fran BABIĆ, iz velikogoričke Osnovne škole Eugena Kumičića, a brončane medalje Vlatko BOREVKOVIĆ iz zagrebačke Osnovne škole Cvjetno naselje te Ivan JANJIĆ iz Osnovne škole Zrinskih iz Nuštra.

Sudjelovao je još i Marko DORČIĆ iz zagrebačke O.Š. A. Stepinca, koji je bio blizu granice s broncom, izvijestio je Hrvatski savez informatičara. 

Svi članovi reprezentacije u protekloj školskoj godini završili su 8. razred i od školske godine 2019./2020. učenici su XV. gimnazije iz Zagreba.

 

Fran Babić, Marko Dorčić, Ivan Janjić i Vlatko Borevković

………………..

S članovima hrvatske juniorske informatičke reprezentacije putovali su Nikola DMITROVIĆ, prof. savjetnik, odgovorni voditelj, Matej FERENČEVIĆ, stručni voditelj, kao i Krešimir MALNAR, član Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade.

Nastup i pripreme mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara, kroz program koji se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, uz pokroviteljstvo i potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. [ Hina | HSIN ]