Zanimljivosti
NEŠTO ŠTO VAM MOŽE ZATREBATI I KORISTITI
12 podcastova za profesionalni razvoj nastavnika i edukatora
objavljeno: 6. rujna 2019.

… da iskoriste edukacijski potencijal interneta i njegove ključne resurses. Stoga vam donosimo odličan izbor obrazovnih podcastova koje možete dodati svojim resursima profesionalnog razvoja.

Obuhvaćaju širok niz tema i problema povezanih s poučavanjem i učenjem i pomoći će vam da istražite moćne uvide o obrazovanju i poučavanju.

12 PROFESIONALNIH PODCASTOVA PROFESIONALNOG RAZVOJA ZA NASTAVNIKE

1. Education Leadership Summit

Provjerite kako Appleovi kreativni obrazovni alati, interaktivne knjige i razne aplikacije stvaraju beskonačne mogućnosti za učenje.

2. School Profiles

Od osnovnih škola do sveučilišta, Appleovi proizvodi preobražavaju iskustvo učenja, čineći ga interaktivnim i zanimljivim.

3. Center for Teaching and Learning

Stanfordov Centar za poučavanje i učenje podržava učinkovito prenošenje znanja i ljubav prema učenju.

4. TED Education

TED-ovi govornici vrednuju prevladavajući model obrazovne reforme odgovaranjem na ključna pitanja – kako stvoriti obrazovna okruženja koja potiču način na koji učenici iskorištavaju svoj kreativni potencijal i potencijal za rješavanje problema.

5. TED Management

Ovi govornici dijele moćne uvide o korporativnim rukovoditeljima i menadžerima koji inspiriraju svoje zaposlenike da postižu odlične rezultate.

6. Educators Lead

Poslušajte ovo želite li kao učitelj, ravnatelj ili pomoćnik ravnatelja postati obrazovni vođa ili jednostavno ako se nadate da ćete jednog dana postati razredni ili školski vođa.

7. Harvard EdCast

Harvard EdCast je tjedna emisija koja nudi kratke razgovore s vodećim misliocima u polju edukacije iz svih dijelova svijeta.

8. The Whole Child Podcast

The Whole Child Podcast teži informiranju i angažiranju učitelja, roditelja i članova zajednice – i vas – o tome što djeluje u današnjim školama.

9.  As We May Teach Maine

Dr. John Ruben Puentedura raspravlja o aktivnim pristupima koji rezultate istraživanja pretvaraju u nastavne prakse te vam pokazuje kako se zabaviti u tom procesu.

10. Tech and Learning

Ovo je rasprava o načinima na koje tehnologije mogu biti primijenjene da bi podržale proces učenja s odraslima u višem obrazovanju, korporativnoj edukaciji, obrazovanju zajednice i gdjegod ljudi uče.

11.  District Technology Leaders

Svakog mjeseca ova organizacija putuje američkim državama i naglašava načine na koje lokalne škole primjenjuju tehnologije te raspravlja o bitnim problemima.

12.  Education Matters

Voditelj Bill Goodman priča s učiteljima, stručnjacima, političarima i roditeljima o školama i učenicima.

 …………………..

NAPOMENA

  • KANADA: Educational Technology and Mobile Learning mrežna je stranica koju vodi tim kanadskih učitelja. Svrha je obrazovnoj zajednici omogućiti platformu na kojoj mogu pristupiti najboljem sadržaju vezanom za obrazovnu tehnologiju. Većina njihovih objava sastoji se od recenzija obrazovnih mrežnih alata i mobilnih aplikacija, obrazovnih dijagrama, plakata, vodiča, videomaterijala i savjeta o primjeni tehnologije u obrazovanju.
  • Izvor: educatorstechnology.com