Zanimljivosti
FOREST JE U TRENDU
Odlična aplikacija koja će vam pomoći da ostanete usredotočeni
objavljeno: 12. rujna 2019.

Tijekom posljednjih nekoliko godina, recenzirali smo brojne aplikacije i alate koji vam pomažu da se borite protiv digitalne ovisnosti i kontrolirate svoje online vrijeme, od kojih je najpopularnija aplikacija POMODORO.

Danas vas želimo upoznati s još jednim odličnim alatom koji će vam pomoći da ostanete usredotočeni i pri zadatku koji je pred vama.

FOREST

… je Chromeova ekstenzija osmišljena kao rješenje za ovisnost o internetu. Forest se temelji na konceptu drveća koje raste u šumi. U Forestu možete posaditi sjeme. U sljedećih 30 minuta ovo će sjeme postupno izrasti u drvo. Međutim, ako se ne možete oduprijeti iskušenju i počnete pretraživati mrežne stranice, vaše će se drvo osušiti. Uz ovaj zanimljiv mehanizam osjećaj postignuća i odgovornosti korisnike će potaknuti da se klone distrakcija.

Neka od svojstava ovog alata:

  • samomotivirana i zanimljiva metoda koja će vam pomoći da pobijedite ovisnost o internetu
  • njegovanje osobnog obrasca upravljanja vremenom: dobro iskoristite 30 minuta da biste se potpuno koncentrirali na svoj rad i učinkovito ga završili
  • podijelite svoje drveće s prijateljima.

…………………..

NAPOMENA

  • SAD: Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne obrazovne mrežne alate i mobilne aplikacije za učitelje i edukatore, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade.
  • Izvor: educatorstechnology.com