Zanimljivosti
PRISTUPAČNI I JEDNOSTAVNI ZA PRIMJENU
Tri odlična alata za planiranje lekcija
objavljeno: 25. rujna 2019.

…koji su pristupačni i jednostavni za primjenu u tekstu ćete pronaći nekoliko odličnih alata. Oni će vam omogućiti da izradite svoje planove lekcija, dodate im medije poput teksta, slika i videa, surađujete sa svojim kolegama i dijelite izvore sa svojim učenicima.

Planboard

Ovo je odličan planer lekcija koji vam olakšava stvaranje lekcija pomoću intuitivnog online editora. Dodajte priloge, slike i video da biste oživjeli svoju lekciju.

Možete izraditi predloške lekcija da biste još više skratili vrijeme za pripremu. Iskoristite alat Standards Progression da biste pratili „napredak kurikuluma” za svaki razred.

Planboard vam pomaže da znate što se točno događa u vašoj učionici.

Standards Planner

Standards Planner platforma je pomoću koje možete pristupiti besplatnim izvorima kojima se možete koristiti u lekcijama.

Ovaj alat vam omogućava da izradite vlastite izvore i podijelite ih s učenicima. Također možete izraditi prilagođene događaje, koordinirati svoje lekcije uz pomoć boja, „povlačiti” i „ispuštati” svoje izvore, stvoriti prilagođene kalendare te još mnogo toga. Nakon što ste postavili raspored možete ga podijeliti s učenicima, što je idealno za iskustvo obrnute učionice. Također možete poslati svoj raspored administratorima ili se njime služite da biste obavještavali roditelje.

Standards Planer odličan je za suradnju, možete se njime služiti za povezivanje s drugim učiteljima, gledati rasporede svojih kolega, podijeliti lekcije i resurse te se upustiti u razgovor s drugima. Jednim klikom svoj profil možete uskladiti s Googleom, a sve će među tim dvama sustavima uvijek biti automatski ažurirano.

LearnBoost 

LearnBoost odličan je alat koji pomaže učiteljima da izrade prekrasne planove lekcija. Možete početi izrađivati svoje planove lekcija dio po dio, obogatiti ih medijskim datotekama, slikama, dokumentima i drugim materijalima.

Također postoji i Evaluacijski odjeljak, kojim se možete koristiti da biste se osvrnuli na svoje planiranje i pobrinuli se da vaše lekcije ispune svoj zadatak.

…………………..

NAPOMENA

  • SAD: Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne edukacijske mrežne alate i mobilne aplikacije za učitelje i edukatore, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade.
  • Izvor: educatorstechnology.com