MZO ZA DAN UČITELJA

Donosimo popis 510 najboljih nastavnika u Hrvatskoj koji su nagrađeni s 10.000 kuna

subota, 5. listopada 2019.

Prvi put Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja nagrađuje najbolje odgojno – obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Ove godine nagradu u bruto iznosu od 10.000 kuna dobit će 510 zaposlenika u obrazovnom sustavu, a poznata su i njihova imena.

U svibnju ove godine na snagu je stupio Pravilnik o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima. 

Njime se po prvi puta, a putem javnog poziva, nagrađuju najbolji odgojno – obrazovni djelatnici u Hrvatskoj. Dodjela nagrade održava se ove subote, dakle na Dan učitelja, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

OVE GODINE NAGRAĐENO 510 NASTAVNIKA

U 2019. nagrađeno je 510 nastavnika, a iznos nagrade je 10.000 kuna bruto, za što su sredstva osigurana u državnom proračunu.

Kriteriji vrednovanja propisani su već spomenutim Pravilnikom. Od jednog do šest bodova, nastavnici mogu ‘zaraditi’ za mentorstvo učenicima na natjecanjima, za vođenje predavanja, radionica i edukacija, za rad u stručnim vijećima i udrugama, za izradu ili objavu stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, za vođenje projekata, unaprjeđenje rada škole, ali i obrazovnog sustava u cjelini.

Na poziv se može javiti ili za nagradu biti predložen radnik koji je u godini za koju se prijavljuje ostvario najmanje 15 bodova iz barem tri kategorije i  dokazao izvrsnost tako da je ispunio najmanje jedan od sljedećih kriterija:

  • izradio i primijenio istaknuti primjer uporabe inovativnih metoda poučavanja, vrednovanja ili odgojno-obrazovnog rada u školi;
  • javno objavio istaknuti znanstveni ili stručni članak ili bes­platni, otvoreni digitalni obrazovni sadržaj kojim se potiče primjena novih nastavnih metoda rada;
  • ostvario uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno-obrazovnog sustava.

Popis svih dobitnika, obrazovnih institucija iz koji dolaze te kriterije po kojima su nagrađeni možete vidjeti u tablici u nastavku. Dokument s imenima je u prilogu ovog članka.

POVJERENSTVO ČINI 15 ČLANOVA

Javni poziv za nagrađivanje, otvoren je početkom lipnja 2019., a prijave je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

Ove godine Povjerenstvo su činili: Emina Berbić Kolar (predsjednica, Fakultet za odgojne i obrazovne djelatnosti Osijek), Igor Matijašić (OŠ Milana Langa Bregana), Nataša Vibiral (Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar), Miroslav Miljković (SŠ ban Josip Jelačić Zaprešić), Ivanica Beg (OŠ Ivana Cankara Zagreb), Tomislav Štefančić (OŠ Kloštar Podravski), Sanja Janeš (OŠ Petar Zrinski Čabar), Tatjana Orešković (OŠ Frana Galovića Zagreb), Silvana Vulas (OGŠ Lovro pl. Matačić Omiš), Alenka Banić Juričić (OŠ Marije i Line Umag), Josip Jelčić (OŠ Gradac), Nikolina Cvetković (IX. gimnazija Zagreb), Blanka Pazman (SŠ ‘Arboretum Opeka’ Marčan),  Vesna Vrček (Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin), Ana Paradžik (Zdravstvena škola Split).

Povjerenstvo je imenovano na rok od tri godine, a za posao utvrđivanja ispunjenosti uvjeta za nagradu članovi dobivaju po 2.000 kuna mjesečno kroz srpanj kolovoz i rujan. Odluka o imenovanju Povjerenstva nalazi se u nastavku kako prilog ovom tekstu. [ IZ DRUGIH MEDIJA | srednja.hr ]

POPIS NAGRAĐENIH NASTAVNIKA PO ŠKOLAMA

Preuzmi 1 239.23 KB (.pdf)

ODLUKA O IMENOVANJU ČLANOVA POVJERENSTVA ZA NAGRAĐIVANJE

Preuzmi 1 119.86 KB (.pdf)
Vezani članci
Školski portal: Što učitelja čini odličnim?

Što učitelja čini odličnim?

… ali mnoge od njih nikad se neće naći u…

Školski portal: Brinemo se za svoja tijela, ali moramo „nahraniti” i um

Brinemo se za svoja tijela, ali moramo „nahraniti” i um

Prehrana je obično prva stvar o kojoj razmišljamo kad se…

Školski portal: Ravnatelji o odličnim učiteljima

Ravnatelji o odličnim učiteljima

… da sjedi u učionici jednog sjajnog učitelja koji uvijek…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: U dva dana više od 10 000 posjetitelja

U dva dana više od 10 000 posjetitelja

…u organizaciji udruge FabLab te partnera…

Školski portal: U gostima Hrvatskom nacionalnom vijeću u Crnoj Gori

U gostima Hrvatskom nacionalnom vijeću u Crnoj Gori

… u Boki kotorskoj te davanje…

Školski portal: Mi smo mali pisci

Mi smo mali pisci

Odlučili smo napraviti zbirku pjesama koje…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…