Jučer-danas-sutra
PROSVJETARI NE ODUSTAJU OD SVOJIH ZAHTJEVA
Sutra će štrajkati više od 200 zagrebačkih škola
objavljeno: 15. listopada 2019.

U to vrijeme članovi Vlade prelaze u zgradu Sabora pa bi presica mogla biti zanimljivija nego danas, kazao je Branimir MIHALINEC.

Kasnije je dometnuo kako će “sigurno biti drugačija nego danas, to neće procuriti”. A uoči presice jutros je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja ŠPREM, izjavila je za telegram.hr, da će sutra štrajkati više od 200 osnovnih i srednjih škola u Gradu Zagrebu. Već tijekom dopodneva na web stranicama zagrebačkih škola objavljena je obavijest o sutrašnjem štrajku.

Branimir Mihalinec, je ponovio  da Vlada RH ima dovoljno novca i za njihove zahtjeve, i za zahtjeve drugih službi. “Očekujemo da će ministar Marić kazati kome će dati novac te zašto sada ne može ispuniti obećanja koja je dao.”Naveo je i kako se kurikularnom reformom povećava opseg posla svim sudionicima te reforme. Rekao je i da će se sigurno nastaviti cirkularni štrajk, “a u kojem obimu, to ćemo vidjeti u hodu”. Ponovio je i poruku Vladi da su i dalje otvoreni za razgovor.

Štrajk u hrvatskim osnovnim i srednjim školama nastavljen se i danas. U štrajku su tri županije: Osječko-baranjska, Istarska i Šibensko-kninska. Privremeni rezultati potvrđuju da je štrajkalo 87,3 posto članova sindikata.