Zanimljivosti
OŠ GORNJA VEŽICA
Park kod škole postaje prvi ekološki održiv vrt u Rijeci
objavljeno: 18. listopada 2019.

Postavljanje visokih gredica na školskom travnjaku, predavanje o sjemenju i sijanje povrtnica za uzgoj u školskom vrtu, radionica presađivanja sadnica na vanjsku gredicu… i još mnogo toga. Sve se te aktivnosti provode u školi Gornja Vežica.

Škola je okružena s nekoliko zelenih površina. Najveća je od njih do prije nekoliko godina bila travnjak i šetalište pasa, a onda su se stvari promijenile i livada je postala mjesto učenja, rada i zabave. Ili – učenja u radu i zabavi.

Projekt uređenja parka provodi se u sklopu Zelenog vala, jednog od programskih pravaca unutar projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. Naglasak je na permakulturi, znanstvenom pristupu zaštiti okoliša koji spaja tradicionalna znanja i moderne tehnologije.

Pokraj OŠ Gornja Vežica sad je dizajniran vrt u kojem su gredice, gledano iz ptičje perspektive, nalik cvijetu, a cijela se priča uklopila u niz ekoloških aktivnosti što ih škola provodi već niz godina i u kojima sudjeluju učenici, zaposlenici škole i roditelji. [ IZ DRUGIH IZVORA | rijecanin.rtl.hr ]