Školstvo u medijima
OŠ ST. PETER U LEIGHU, U BLIZINI WIGANA U UJEDINJENOM KRALJEVSTVU, NAREDILA JE RODITELJIMA …
Nema mobilnog telefona na igralištu kako bi ih spriječila da ignoriraju djecu
objavljeno: 24. listopada 2019.

Osnovna škola St. Peter u Leighu, u blizini Wigana u Ujedinjenom Kraljevstvu, naredila je roditeljima da se prestanu koristiti telefonima na igralištu kako bi mogli razgovarati sa svojom djecom kad dođu po njih u školu. Ravnateljica škole Wendy CATHIE učinila je tako školsko igralište zonom bez mobilnih uređaja i time potaknula roditelje da saslušaju svoju djecu na kraju školskog dana.

Objava škole na društvenoj mreži kaže: „Koliko vas je tako zaokupljeno razgovorom s prijateljem putem telefona da zaboravite pozdraviti vlastito dijete, upitati ga kako mu je prošao dan, nasmijati mu se ili zagrliti ga?”

U školi se nadaju da će ova mjera pomoći djeci razviti snažno mentalno zdravlje i obogatiti njihov rječnik.

„Molimo vas, izdvojite trenutak za razgovor s djecom. Snaga razgovora ima golem utjecaj na razvoj govora naše djece”, stoji u nastavku objave na Facebooku.

U razgovoru za Manchester Evening News, Wendy Cathie je kazala: „Zaista mi se stegne srce kad vidim roditelje kako razgovaraju na telefon dok im dijete trči u susret. Katkad ih čak ni ne pozdrave, samo odšetaju.”

Poboljšanje dječjega mentalnog zdravlja prioritet je škole, stoga su od ove školske godine svim učenicima dostupni satovi joge, u sklopu brige za dobrobit djece.

Cathie je dodala: „Škola na kraju pripada nama, u njoj vladaju naša pravila, stoga ćemo roditelje ljubazno zamoliti da nas poslušaju i nadati se da će razumjeti poruku. Provedeno je mnogo pouzdanih istraživanja o tome kako nam razgovor pomaže da se osjećamo mnogo bolje. Konačno, djeca su najvažnija i dok su pod našom skrbi i unutar naših granica ovo su pravila na kojima ćemo inzistirati. Još je vrlo rano i rezultati će se tek pokazati, ali moramo barem pokušati.”

………………….

NAPOMENA