Zanimljivosti
II. OŠ VRBOVEC
Aktivni u programu Erasmus+ KA1 Sense IT
objavljeno: 22. listopada 2019.

… koje su bile uključene u aktivnosti vezane za mobilnost u Dublinu, Oxfordu, Helsinkiju, Tallinnu, Sintri i Linkoping-Brokindu i Bathu.

Učiteljica razredne nastave Andreja ADŽIĆ sudjelovala je u srpnju 2019. u aktivnostima vezanima za mobilnost Multisensory Learning s temom primjene svih osjetila u planiranju i vođenju nastave. Organizator je tečaja Arvis AR Vocational and Investment Solutions. Tečaj se održavao u Sintri u Portugalu i trajao je sedam dana. Predavanja su se održavala  prijepodne, a poslijepodne je bilo posvećeno vlastitim aktivnostima i sadržajima te posjetima lokalnim znamenitostima. U aktivnosti vezane za mobilnost bili su uključeni sudionici iz Hrvatske, Litve, Poljske, Rumunjske i Finske. Uglavnom su to bili odgojitelji, učitelji razredne i predmetne nastave te srednjoškolski profesori, ali je među njima bilo i ravnatelja te članova udruga za pomoć starijima. Službeni jezik bio je engleski. Predavanja i prezentacije održavali su se u dvorani u hotelu, a radionice i igre u hotelskom vrtu.

Osim boljim upoznavanjem vlastitih osjetila i spoznavanjem prirode i okoline na drukčiji način, bavili smo se i poučavanjem izvan učionice te povezivanjem vanjskog i unutrašnjeg prostora. U ovo suvremeno doba učenici sve više vremena provode sjedeći, igrajući se u virtualnom svijetu okruženi raznim tehničkim uređajima. Stoga je potrebno poticati ih da što više borave u prirodi i uživaju u njezinim ljepotama.

………..

Andreja ADŽIĆ, II. OŠ VRBOVEC