Jučer-danas-sutra
ŠTRAJK PROSVJETARA
Štrajka se i sutra i u četvrtak
objavljeno: 29. listopada 2019.

Odaziv na današnji štrajk u osnovnim školama u Gradu Zagrebu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji je čak 97,47 posto, priopćili su sindikalni čelnici na presici u podne, dodajući da brojke dokazuju da prijetnje iz Vlade samo jačaju štrajk.

Kao i prethodnih dana, neke su škole i prije objave prosvjetnih sindikata na svojim internetskim stranicama unaprijed obznanile da sutra neće biti nastave.

‘Mi žudimo za istinom. Dosta nam je laži i obmana. Koga ministar misli kazniti? Plaćanje dana u štrajku je ustavno pravo zaposlenika. Ako on imalo prati bilo koji dnevnik – zaposlenici su u zbornicama. Kad sam ja bila u štrajku, izgarali smo, uvijek se radi. Ako imalo poznaje sustav obrazovanja, mora znati da se učitelj mora pripremiti da bi se sutra realizirala kvalitetna nastava. Alat kojim je mislio da ih može sankcionirati – ne može, ne postoji pravna osnova za to. Osim toga, neplaćanje štrajka bilo bi političko samoubojstvo. Njegove prijetnje žele otupiti oštricu u našoj borbi’, poručila je Sanja Šprem, najavljujući da će vladajući uskoro uistinu vidjeti što je to pravi performans. [ IZ DRUGIH MEDIJA | tportal.hr ] Cijeli tekst pročitajte OVDJE.