Zanimljivosti
UZ STIPENDIJE I PLAĆENO ŠKOLOVANJE NAKON 15 GODINA „SUŠE”
U Karlovačkoj županiji upisani limari, tesari i tapetari
objavljeno: 11. studenoga 2019.

Posebnost ovog događaja bila je u tome što se radi o zanimanjima za koja već godinama nije bilo interesa učenika, ali i činjenica da su se županijskim i državnim stipendijama sad pridružili i obrtnici sa svojima.

Zajedničkim trudom jednih i drugih, ali i obilatim poticajima za one koji će se obrazovati za deficitarna zanimanja, ove je godine upisan određen broj učenika, kaže dožupanica Vesna HAJSAN DOLINAR.

Svemu tome pridružili su se i obrtnici. Osim što osiguravaju učenicima mjesto za praksu, sad će ih dodatno stimulirati – stipendijama.

Za svakog učenika, već od prvog razreda srednje škole, moraju se grčevito boriti, kažu, jer im radne snage kronično nedostaje. Ipak, sretni su zato što su se nakon 15 sušnih godina ove godine neka zanimanja ponovo pojavila, rekli su Miroslav BRODARIĆ, vlasnik istoimene limarije, Mijo POPOVAČKI, vlasnik Izgradnje Popovački, i Marija JANŽETIĆ, vlasnica AB Gradnje. Luka LAIĆ učenik je prvog razreda, obrazuje se za limara. Tako je sam odlučio, jer voli raditi s limom. O odlasku u inozemstvo nakon školovanja ne razmišlja. [ IZ DRUGIH IZVORA | radio-mreznica.hr  ]