Školstvo u medijima
DANAS OTKAZANA MEDIJSKA KONFERENCIJA SINDIKATA
Sutra štrajk u svim županijama
objavljeno: 18. studenoga 2019.

Iako je za danas u podne najavljena tiskovna konferencija Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, pressica je jutros otkazana.

– Obavještavamo Vas o otkazivanju konferencije za medije Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske koja se trebala održati u ponedjeljak, 18. studenog 2019. u 12 sati u zgradi sindikata Hypatia, 1. kat, dvorana Andromeda, Ulica Florijana Andrašeca 18a, Zagreb. Konferencija se otkazuje radi pijeteta prema žrtvama Vukovara i Škabrnje, izvijestili su jutros školski sindikati.

  • SLJEDEĆA KONFERENCIJA SUTRA U 10 SATI

Sljedeća konferencija za medije održat će se sutra, u utorak, 19. studenog u 10 sati na istome mjestu, a tema je izvještaj i najava daljnjeg tijeka štrajka. Konferenciju ćete uživo moći pratiti na Facebook stranici portala srednja.hr, a najnovije informacije o štrajku iz minute u minutu i na samom portalu.

Napomenimo i kako se sutra, najavljeno je to još prošloga tjedna, očekuju rezultati referenduma o ponudi Vlade prosvjetarima u štrajku.

Podsjetimo, Vlada je na posljednjim pregovorima sindikatima ponudila već poznato povećanje osnovice za 6,12% te izradu analize cjelokupnog sustava plaća u javnom sektoru u okviru koje će se razmotriti i koeficijenti složenosti poslova zaposlenih u sustavu osnovnog i srednjeg školstva, znanosti i visokog obrazovanja. Novost u posljednjoj ponudi Vlade je bilo je potpisivanje Sporazuma o dodatku na plaću u obrazovanju i znanosti, kojim se definira obveza Vlade da bi, ako do 30. lipnja 2020. ne izmijeni Uredbu o koeficijentima, svi zaposlenici u sustavu obrazovanja dobili dodatak od 2% na plaću. Prema privremenim rezultatima izjašnjavanja od petka, oko 96% zaposlenika u štrajku odbilo je ponudu.

  • SUTRA ŠTRAJK U SVIM ŽUPANIJAMA

Nakon današnje privremene obustave štrajkaških aktivnosti u znak pijeteta, u utorak se štrajka u školama svih županija.

Za ovaj tjedan planira se i novo okupljanje sindikalnih predstavnika u Zagrebu.

Ako u četvrtak bude sjednica Vlade, mi ćemo tada biti na Markovu trgu. Naš cilj više nije masovni prosvjed, a i počinje advent, pa nijedan veliki gradski trg više nije slobodan. Dat ćemo do znanja sudionicima Kongresa europskih pučana da smo ovdje da vide kakvo je stanje demokracije u zemlji, kazao je Mihalinec u petak  –  i dodao kako su se već raspitali te prosvjed ispred Arena centra, gdje se održava kongres, nije dozvoljen. [ IZ DRUGIH MEDIJA | srednja.hr ]