Zanimljivosti
OŠ „VLADIMIR NAZOR”, KRIŽEVCI
Edukacija „Inclusive learning strategies”
objavljeno: 20. studenoga 2019.

Edukacija je organizirana u sklopu programa Erasmus+, a usmjerena je na inkluziju kao širok pojam koji podrazumijeva borbu protiv isključivanja prema bilo kojoj osnovi – socijalnoj, nacionalnoj, intelektualnoj, fizičkoj, spolnoj…

U pet dana sudionici su učili o inkluzivnim metodama učenja, igrama, projektima te im je u sklopu edukacije omogućeno i sudjelovanje na međunarodnom kongresu o inkluzivnom učenju u organizaciji Facoltà di Studi Umanistici Sveučilišta u Calgariju, čime su stekli još jedno vrijedno iskustvo.

Edukaciju je pohađalo desetak sudionika iz različitih europskih zemalja – Poljske, Litve, Španjolske, Portugala, Francuske, Italije, Rumunjske i Grčke.

Hrvatsku su predstavljali bračni par Brkić i profesorica iz osječke gimnazije koji su sudjelovali u organizaciji zagrebačke udruge Modla, partnera sardinijske udruge Coda Di Lupo koja je vodila spomenutu edukaciju.

Boravak u međunarodnom okruženju bračni par Brkić, koji je ovog puta bio u profesionalnoj i stručnoj suradnji, iskoristio je i za prezentaciju proizvoda lokalnog socijalnog poduzeća Hedona koji je jedan od najboljih primjera inkluzije u Hrvatskoj.

Stečena znanja, kontakte i ideje ravnatelj i ravnateljica prenijet će na svoje suradnike, ali i širi auditorij. Planiraju održati otvoreno predavanje koje će na vrijeme biti objavljeno i držano u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” u Križevcima. [ IZ DRUGIH MEDIJA | radiokrizevci.hr ]