Zanimljivosti
TEHNOLOGIJA MOŽE POMOĆI, SAMO JE TREBA ZNATI UPOTRIJEBITI
Vodič za uporabu Google Drivea u učionici
objavljeno: 21. studenoga 2019.

Putem oblaka učenici, učitelji, roditelji i ostali mogu pristupiti istom dokumentu. Svi mogu dodavati komentare, pristupiti zadatcima koje ste rasporedili i pohraniti ih, dok vi možete nadzirati sve promjene.

Suradnja je jednostavna. Proces pisanja može se podržati putem sastavljanja teksta, uređivanja, revizije te objavljivanje teksta, što je sasvim prirodno kad učitelji i učenici rade s istim alatima i datotekama – i to često simultano.

Poput Microsoft Worda, Google Docs alat je za obradu teksta koji nudi gotove obrasce, automatsko ažuriranje, dijeljenje datoteka i više. Google Drive nešto je poput Microsoft OneDrive – ormarić za online pohranu svih vaših digitalnih stvari.

Ono što ovaj video čini korisnim jest njegov format (video) i fokus na nastavnike. Nije svaki primjer Google Drivea u školama isti – neki primjenjuju osobne profile na Gmailu, neki se koriste Googleovom aplikacijom itd.

Bez obzira na to, ovaj video koristan je za sve nastavnike koji pokušavaju pronaći najbolji način primjene Google Drivea u svojim učionicama, bez obzira na sadržajno područje.

……………..

NAPOMENA

  • Portal TeachThought posvećen je podržavanju i obrazovanju učitelja i razvijanju poučavanja u 21. stoljeću. TeachThought primarno prenosi teme vezane za istraživanje novih modela poučavanja i uloge igre u učenju te pomaže učiteljima da usavrše vlastiti zanat u današnjim učionicama.
  • Izvor: teachthought.com