Školska knjiga za vas
ERASMUS+ | PRVI TRANSNACIONALNI PROJEKTNI SASTANAK U POLJSKOJ
Dvogodišnji projekt stvaranje sustava poučavanja programiranja u OŠ
objavljeno: 21. studenoga 2019.

ŠKOLSKA KNJIGA je partner u projektu Erasmus + CodeInnova: Teaching programming in Primary school: curriculum, didactic methods, texbooks, online support.

Predstavnici Školske knjige u Zamośću bili su Tanja DJAKOVIĆ, koja koordinira projekt u Školskoj knjizi, i Stjepan DRMIĆ, koji će biti odgovoran za multimediju i vizualni identitet projekta.

Osnovni je cilj toga dvogodišnjeg projekta stvaranje suvisla sustava poučavanja programiranja u osnovnoj školi zajedno s nužnim resursima za poučavanje koji će biti primjenjivi u svim sustavima obrazovanja zemalja partnera – Poljske, Finske, Portugala i Hrvatske.

SPECIFIČNI SU CILJEVI:

  • stvoriti suvisao osnovni kurikulum za poučavanje programiranja u osnovnoj školi
  • dizajnirati i testirati 50 modela planova poučavanja za poučavanje programiranja u osnovnoj školi
  • dizajnirati, testirati i učiniti dostupnim dva udžbenika za poučavanje programiranja u osnovnoj školi
  • dizajnirati, testirati i učiniti dostupnom platformu koja podupire poučavanje programiranja u osnovnoj školi.

Školska knjiga izradit će dva udžbenika za programiranje – jedan za učenike od prvog do trećeg razreda, a drugi za učenike od četvrtog do osmog razreda osnovne škole. Osim toga, izradit će i platformu za potporu poučavanju programiranja uključujući didaktički materijal na četiri jezika zemalja partnera i engleskom jeziku.

Tanja Djaković predstavlja Školsku knjigu ostalim partnerima u projektu

KLJUČNI PARTNERI U PROJEKTU SU:

JYVASKYLAN YLIOPISTO – učiteljski fakultet iz Finske. Njegova osnovna odgovornost bit će izrada kurikuluma za poučavanje programiranja u osnovnoj školi.

I. osnovna škola Čakovec – njezina osnovna odgovornost bit će izrada i testiranje 50 modela poučavanja koji će odgovarati kurikulumu za poučavanje programiranja u osnovnoj školi.

Zamojskie Towarzystwo Oswiatowe, Poljska – njihova je osnovna odgovornost izrada koncepta i primjena testiranja kurikuluma, udžbenika, modela poučavanja i internetske platforme s preporukama za daljnju diseminaciju projekta.

Agrupamento de Escolas de Fornos de Algodres, Portugal – vodit će diseminaciju projektnih rezultata unutar Europske unije.  

Radni sastanak partnera u projektu u Zamośću

Domaćine Boguslawu Denysu i Boguslawa Klimczuka obradovali smo darom, izdanjem Hrvatske kuharice na engleskom jeziku

Predstavnici partnera pred gradskom vijećnicom u Zamośću.