Jučer-danas-sutra
ŠTRAJK SE NASTAVLJA
Mihalinec: Očekujemo da ćemo sljedeći tjedan doći do kraja rješenja
objavljeno: 22. studenoga 2019.

… te istaknuo da se približavaju rješavanju problema, koji očekuju sljedeći tjedan, a štrajk se nastavlja.

“Sastanci će se nastaviti i očekujemo da ćemo sljedeći tjedan doći do kraja rješenja koji će dalje ići našim članovima na izjašnjavanje”, izjavio je novinarima Branimir MIHALINEC.

Nije htio precizirati što znači to rješenje, a na upit znači li to da je prosvjed otpao, odgovorio je da će prosvjed biti u ponedjeljak kako je i predviđeno u 12,05 na Trgu bana Jelačića.

Glavna tajnica  Sindikata hrvatskih učitelja  Ana TUŠKAN   je rekla da se štrajk, sve aktivnosti nastavljaju, a njima je samo drago da su “napokon pozvani na razgovor, da smo napokon pričali, da su se davali argumenti, jedna i druga strana”.

“I eto, mi se nadamo da ćemo uspjeti održati još koji sastanak s predstavnicima Vlade”, rekla je.

Na pitanje znači li to da su koeficijenti konačno na stolu, Tuškan je rekla da ništa nije bilo na stolu.

“Pričalo se čisto o argumentacijama jedne i druge strane, prolazilo se od 1996. nadalje. Tako da evo puno se pričalo, a mi smo sretni što je dijaloga bilo. Nema nikakve ponude samo smo dogovorili da se nadamo da ćemo imati sastanaka i da ćemo probati riješiti ovaj problem”, rekla je Tuškan.

 “Nadamo se da nismo ovaj puta naivni kao što smo bili”, dodao je Mihalinec.

 Upitani znači li to da do kraja sljedećeg tjedna štrajkaju, Tuškan je rekla da se štrajkaške aktivnosti nastavljaju dalje, prosvjed normalno ide.

“Mi smo samo zadovoljni zato što prvi puta razgovaramo. Danas je 30. dan (štrajka) i mi praktički prvi put razgovaramo”, istaknula je.  

Izjavili su to u  nešto prije 19 sati nakon sastanka u Banskim dvorima koji je počeo u 14,30 sati. S predstavnicima sindikata obrazovanja Tuškan i Mihalinec razgovarali su predstojnik Ureda premijera Zvonko FRKA PETEŠIĆ, posebni savjetnik premijera Zvonko KUSIĆ i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva rada i mirovinskog sustava. [ HINA ]