Zanimljivosti
OŠ KRALJA TOMISLAVA, NAŠICE
Tjedan bajki u našoj školi
objavljeno: 25. studenoga 2019.

… brojne kreativne, literarne, dramske radionice i predstave u svrhu razvoja čitalačke pismenosti, poticanja ranog čitanja, razvoja kreativnog izražavanja i mašte, stvaranja ugodnog ozračja u školi.

U izradi naše Začarane šume i ostalih bajkovitih ukrasa sudjelovali su učenici likovne i modelarske skupine s učiteljima Josipom KANISOM i Danijelom RONČEVIĆEM, zatim učiteljice razredne nastave i engleskoga jezika, domar Igor BRKANIĆ te ravnateljica i stručne suradnice.

Naši su se učenici družili i s djecom iz Dječjega vrtića Zvončić, kojima su glumili, plesali, čitali priče i pomagali u kreativnim radionicama.

Održali smo i Obiteljski dan u školskoj knjižnici, radi poticanja čitanja u obitelji od najranije dobi te razvijanja predčitalačkih i čitalačkih vještina. Igraonicu i čitaonicu osmislile su i održale defektologinja Iva RAMLJAK i knjižničarka Ivana OSTRIČKI, a roditeljima su podijeljeni letci s igrama i vježbama za razvijanje predvještina za čitanje i pisanje te savjetima o zajedničkom čitanju u obitelji.

Radujemo se zajedničkom bajkovitom druženju sljedeće godine! [ IZ DRUGIH IZVORA | os-kralja-tomislava-na.skole.hr ]