Jučer-danas-sutra
ZAVRŠIO VIŠESATNI SASTANAK U VLADI
Novi razgovori su sutra, a štrajk se nastavlja
objavljeno: 1. prosinca 2019.

Predstavnici sindikata na sastanak su otišli ne odustajući od zahtjeva za  povećanjem koeficijenta složenosti posla za 6,11 posto. 
“Ključna riječ koja može zaustaviti štrajk je – koeficijent”, poručila je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja ŠPREM, ali i pojasnila…

“Uz pregovarače koji će danas sjesti za stol s predstavnicima vlade stoji snaga 68.000 ljudi u sustavu obrazovanja i motiv su nam roditelji koji nam daju podršku, učenici, bake i djedovi. Mislim da nitko u ovom momentu ne osjeća svu ovu snagu koja je nama vjetar u leđa kao što to osjećamo mi čelnici u ovom trenutku.”

Predstavnici sindikata u Banske su dvore ušli u nedjelju u 15 sati kako bi nastavili pregovore s Vladom koji su u petak prekinuti bez dogovora.
U Banskim je dvorima u nedjelju uz premijera Andreja PLENKOVIĆA i nekoliko ministara, a premijer je dao novu ponudu.

Predstavnici Vlade nakon sastanka sa sindikatima koji je trajao više od šest sati nisu dali izjave, a sindikalist Branimir Mihalinec samo je kratko poručio da će sutra biti poznati zaključci.

Štrajk se nastavlja, a dogovor na sastanku je bio takav da niti jedna strana zasad ne izlazi s nikakvim izjavama van, dok ne dođe do dogovora.  Imamo još malo vremena za razgovor. Sutra pregovore nastavljamo, i moguće očekujemo završetak. Dogovorili smo da daljnje izjave ne dajemo, nećemo izlaziti s detaljima”, rekao je Mihalinec na kraju.