Iz školskog svijeta
GRETA I DIVOVI – NADAHNUTO AKCIJOM GRETE THUNBERG ZA SPAŠAVANJE SVIJETA
Nitko nije premalen da bi potaknuo promjene!
objavljeno: 24. prosinca 2019.

U međupredmetnoj temi ODRŽIVI RAZVOJ klimatske su promjene ključan sadržaj, a cilj teme je podizanje svijesti mladih o tom svjetskom problemu. U gotovo svim predmetima i svim međupredmetnim temama možemo razmatrati taj gorući problem suvremenog društva.

A kako da pomognemo djeci ne bi li shvatila problem vezan za klimatske promjene i potrebu za zaštitom životnog okoliša? Naravno, pričom i dobrim primjerima od najranije dobi.

  • I zato s ponosom predstavljamo slikovnicu Greta i divovi!

Ova suvremena bajka nadahnuta je borbom i aktivizmom Grete Thunberg, odvažne i uporne aktivistice za zaštitu životnog okoliša.

Za učitelje i roditelje pripremili smo Aktivnosti s idejama za rad s djecom u nastavi i/ili kod kuće. Preuzmite ih OVDJE.

Pročitajte ovu suvremenu bajku, ispripovijedanu alegorijskim stilom i dočaranu živim, raskošnim ilustracijama, koja upoznaje djecu s Gretom i pomaže im da shvate zašto je postala ekološka aktivistica te da svatko – koliko god malen bio – može pridonijeti pozitivnim promjenama.

………….

Dio prihoda ostvarenih prodajom primjeraka ove knjige donirat će se organizaciji Greenpeace u Hrvatskoj i organizaciji 350.org s kojom s Greta Thunberg surađuje i koja je posvećena izgradnji pravedne, uspješne i ravnopravne budućnosti u kojoj ćemo biti
sigurni od učinaka klimatskih promjena. Posjetite www.350.org da biste doznali više.