Zanimljivosti
PRIVATNA GIMNAZIJA I EKONOMSKA ŠKOLA KATARINA ZRINSKI, ZAGREB
20. Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja
objavljeno: 16. prosinca 2019.

… pod stalnim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba. Katarina MILKOVIĆ, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, otvorila je ovu manifestaciju čija je ovogodišnja svrha bila upoznavanje s kurikularnom reformom Škola za život. Sličan projekt već se provodi u Školi – učenici ekonomskih razreda tijekom školske godine u sklopu projekta Budi cool – radi full upoznaju novo gradivo samostalno, uz upute nastavnika.

Ideju je podržao i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado PRSKALO, koji nas je posjetio i pohvalio trud profesora si rad učenika. 

Osim projektne nastave, u Školi je prošlog tjedna održana i debata na kojoj su učenici gimnazijskih razreda raspravljali moraju li zabave mladih nužno uključivati konzumaciju alkohola. Odlično su se snašli u raspravi, na miran i staložen način iznoseći tvrdnje kojima su branili zastupano stajalište. Inače u ovom projektu Školska knjiga naš sponzor. 

Dio nastave održan je na terenu pa su tako učenici posjetili neke zagrebačke muzeje, obogativši svoje znanje o kulturi.

U školi su također održana brojna predavanja kojima su gostujućim nastavnicima i ostalim prisutnima predstavljene pojedinosti kurikularne reforme te aktivnosti Škole u promicanju poduzetništva među mladima. Učenici su od Tomislava Filipovića, direktora tvrtke Planet obuća, imali priliku iz prve ruke čuti kako ostvariti poslovni uspjeh i s kojim se izazovima može sresti u svijetu poduzetništva.

Rezultate projektne nastave učenici su u petak predstavili svojim kolegama i nastavnicima,  a dio njih tradicionalnim je nacionalnim humanitarnim projektom, Poduzetni za Božić, prodajom ručno rađenih božićnih ukrasa u trgovačkim centrima prikupljao financijska sredstva za potrebite. Humanitarna akcija trajat će cijeli vikend i još je imate priliku podržati.

……….

Bernarda LUKIĆ, nastavnica | Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski, Zagreb