Zanimljivosti
PULA
Predstava „Droga-reci drogi NE“ u osnovnim školama
objavljeno: 23. travnja 2015.

Glumci Csilla Barath Bastaić i Marko Makovičić na direktan su način, kroz duhovitu komunikaciju i koreografiju sastavljenu od brojnih kratkih glumačkih etida, učenicima sedmih razreda prenijeli bitne informacije o drogama i naučili ih kako im se oduprijeti.

„Već drugu godinu zaredom predstava „Droga – reci drogi NE“ održava se u svim pulskim osnovnim školama, a ovoga ju je puta pogledalo više od 530 djece i oko 30 roditelja“, kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te dodala kako je ovo jedinstven način da se kroz umjetnički izričaj mladima ukaže na opasnosti droga te educira ih o posljedicama i važnosti prevencije.

Ravnateljica Osnovne škole „Stoja“ Zdenka Perović pohvalila je Grad Pulu na čiju se inicijativu provode programi prevencije ovisnosti kao i programi zdrave prehrane učenika u školama te je istaknula kako grad vodi računa o djeci i čini sve kako bi imao zdravu mladež. Predstava je dosad izvedena preko 400 puta upravo s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije zloporabe droga.