Iz školskog svijeta
NOVOGODIŠNJI KALENDAR
Splitski kalendar djece s down sindromom
objavljeno: 27. prosinca 2019.

Kalendar ima dvojaku namjenu: pokazati svima da su djeca s downovim sindromom ravnopravni članovi društva te prihodom od donacija pridonijeti nekima od važnih akcija Udruge.
Dvanaest otografija i jedna na naslovnici – štićenici Udruge Down sindrom poput pravih manekena na prepoznatljivim splitskim lokacijama, u društvu poznatih lica.
Ideju da se ovako ova djeca uključe u društvo i pokažu da oni mogu sve dao je naš kolega Šime Kovačević koji im je kreirao i odjeću te osmislio teme za svaki mjesec.
– Želio sam na taj način pokazati da oni mogu sve što možemo i mi i to je zapravo ta priča koja se krije iza kalendara. Stavio sam ih u nekakav svakodnevni život, a opet je tu i ta odjeća kao neka poveznica kroz to sve skupa, objasnio je novinar HRT-a Šime KOVAČEVIĆ, inicijator kalendara Udruge za sindrom Down. A sve je to onda ovjekovječio profesionalni modni fotograf.
– Ovo je bio poseban izazov, ali i veliko veselje, radili smo s malim anđelima, uživao sam u cijelom procesu, rekao je profesionalni fotograf Emil HORVAT.
A poznate i javne osobe nije bilo teško nagovoriti. U cijelom procesu nastanka kalendara uz Školsku knjigu, koja ga je besplatno tiskala, sudjelovali su nastavnici i učenici Srednje obrtničke škole. Nastanku kalendra pridnijeli su i škola jahanja Equinos te moto klub Fjaka, a s obzirom na to da su svi u manekenskom poslu izrazito uživali, nešto slično najavljuju i dogodine. [ IZ DRUGIH MEDIJA | magazin.hrt.hr ]