Iz školskog svijeta
U INDONEZIJSKOM BANDUNGU
Grad školarcima poklanja piliće kako bi ih odvratili od mobitela
objavljeno: 3. siječnja 2020.

PILIĆI UMJESTO PAMETNIH TELEFONA

U indonezijskom gradu Bandungu gradske su vlasti školarcima podijelile dvije tisuće pilića kako bi ih odvratile od pametnih telefona. Zeleno svjetlo za kampanju pod nazivom „Pilići” dao je gradonačelnik Oded DANIAL, pišu novine.

Životinje su smještene u kavez na kojem je pisalo „Molim te, dobro se brini za mene”.

Gradonačelnik je za novine Kompas izjavio da je cilj akcije, osim odvraćanja djece od pametnih mobitela, ujedno pružiti im osjećaj odgovornosti.

„Naša svrha nije samo maknuti djecu od ekrana. Oni bi također trebali naučiti voljeti životinje i preuzimati odgovornost. Ako zamolite djecu da hrane piliće ujutro prije nastave i navečer prije spavanja, naučit ćete ih disciplini”, kaže gradonačelnik.

Nedavno je istraživanje pokazalo da školska djeca u Indoneziji, najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji, provode oko tri sata dnevno na internetu. Deset posto njih na mreži provodi i do deset sati dnevno. Bandung na otoku Javi grad je s 2,5 milijuna stanovnika.

 

 

………………

NAPOMENA

  • NJEMAČKA: Frankfurter allgemeine Zeitung (FAZ) – ugledne i utjecajne dnevne njemačke novine. Osnovane su 1949. godine, a dnevna im je naklada više od 380 tisuća primjeraka.
  • Izvor: faz.net