Školstvo u medijima
IZMIJENJEN KALENDAR MATURE
Esej iz Hrvatskog se piše u svibnju i to subotom, prvi tjedan lipnja nema ispita
objavljeno: 10. siječnja 2020.

Također u subotu, ali 13. lipnja, piše se test iz Hrvatskog. 

Od ispita s većim brojem prijava izmijenjen je i termin pisanja Engleskog jezika, dok prvog tjedna u lipnju ipak neće biti ispita.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja danas su priopćili kako je dana suglasnost Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na prijedlog Kalendara polaganja ispita državne mature školske godine 2019.- 2020.

Podsjetimo, prethodno je izmijenjen Pravilnik o polaganju državne mature, koji je otvorio mogućnost da se dio ispita polaže i prije završetka nastavne godine.

  • NOVI TERMINI PISANJA HRVATSKOG I ENGLESKOG

Prema novom kalendaru, esej iz Hrvatskog pisat će se u subotu, 16. svibnja 2020.

Izmijenjen je i termin pisanja testa iz Hrvatskog, kojeg će pristupnici pisati također u subotu, ali 13. lipnja.

Od predmeta s većim brojem prijava, promijenjen je i termin pisanja Engleskog jezika – taj ispit polagat će se 26. lipnja.

Ispitu iz Matematike nije mijenjan termin, on se piše posljednjeg dana ljetnog roka, 29. lipnja.

Popularnim izbornim predmetima izmijenjeni datumi pisanja

Kada je riječ o popularnijim izbornim predmetima, i Fizika je dobila novi termin, a piše se 17. lipnja. Dan kasnije, 18. lipnja, polaže se Politika i gospodarstvo, a izmijenjen je i termin Biologije, koja će se pisati 12. lipnja.

Uz to, novost je da od 1. do 7. lipnja nema ispita, a prema starom kalendaru u tom su se razdoblju trebali ispiti trebali pisati. Prvi ispiti nakon eseja iz Hrvatskog pišu se tek 8. lipnja, kada su na rasporedu Kemija i Sociologija.

Termin objave prijevremenih rezultata ostaje isti, 13. srpanj. Rok za prigovore je 15. srpanj, a konačni rezultati bit će objavljeni 20. srpnja.

Novi kalendar mature možete preuzeti ispod teksta. [ IZ DRUGIH MEDIJA | srednja.hr ]