Iz školskog svijeta
OŠ GRANEŠINA, ZAGREB
Uz Noć muzeja: učenički likovni radovi o hrvatskoj baštini
objavljeno: 30. siječnja 2020.

Slike osmaša izražavaju učeničko srce ispunjeno ljubavlju prema domovini. Nastale su zahvaljujući stručnoj pomoći njihove učiteljice likovne kulture Nine HORVAT, prof. i na osnovi  fotografija, što ih je snimila na školskim izletima knjižničarka Lada BOBINAC prof. Mahom je na slikama prikazana baština Zrinskih i Frankopana kako bi nas ti likovni uradci podsjetili na slavnu prošlost i bogatstvo Lijepe Naše.

Uz spomenute izloške bit će prikazani radovi pisani glagoljicom. Nisu to samo slova koja tvore riječi i rečenice, već slova koja oblikuju crteže i oslikavaju stare, gotovo zaboravljene, predmete koji izlaze iz uporabe, a ima i sakralnih motiva.

Posjetiteljima će biti zabavno i poučno rješavanje lakih matematičkih zadataka s glagoljičkim brojkama.

U životu smo okruženi prirodom koja nas dariva obiljem raskošnih boja. Kombinacija raskošnih boja i vrijednih ruku naših predaka (baka i majki) oslikava se na nošnjama. Motivi s granešinske narodne nošnje inspirirali su učiteljice i učenike koji su u suradničkoj atmosferi izradili dopadljivu sliku na platnu kao i slagalice, mozgalice za velike i male.

Vjerujem da smo vas zainteresirali te ćete posložiti u svoj dnevni raspored i posjet OŠ Granešina u petak, od 18 do 20 sati. Nadam se da je u vama još srce djeteta, bistar pogled i spontana zaigranost. Bit ćete bogatiji ako svratite, a mi ćemo biti počašćeni. Dočekat će vas mnogo zaraznih dječjih osmijeha koji će vam razgaliti dušu.

……………..

Jagoda VUKADIN, prof. | OŠ Granešina, Zagreb