PRIPREMA ZA DAN ZALJUBLJENIH PUN SMIJEHA

Kako veselo provesti Dan svetog Valentina u školi?

srijeda, 12. veljače 2020.

Valentinovo ili Dan sv. Valentina spomendan je na sv. Valentina koji se obilježava 14. veljače. Kako provesti Valentinovo u školi da bi događaj bio zabavan i nezaboravan?

Kako veselo provesti Dan svetog Valentina u školi?

IGRE ZA UČENIKE DO ŠESTOG RAZREDA

Djeca ove dobi sa zadovoljstvom sudjeluju u natjecanjima koja uključuju tjelesnu aktivnost. 

KUPIDOVE STRELICE

Igra se provodi u obliku štafete. Prvo kažite djeci da je srce probodeno strelicom simbol ljubavi. Zatim počnite igru. Na početku rasporedite djecu u timove, a na cilju postavite stolac na kojem su strelice. Malo dalje od cilja postavite srce izrađeno od pjene. Svaki sudionik tima, jedan po jedan, mora pretrčati udaljenost od starta do stolca, uzeti strelicu i gađati srce. Pobjednik je ekipa koja najbrže završi štafetu i ima najviše zabodenih strelica u srcu.

KAKO VOLIM... SEBE

U igri istodobno sudjeluju tri ili četiri osobe. Igrači imaju mala ogledala. Trebaju se ogledati u ogledalcu i pohvaliti sami sebe govoreći o tome koliko se vole i zašto. Svrha je obaviti zadatak ne nasmijavši se. A to će biti teško, jer će se oni oko njih savijati od smjeha.

NACRTAJ OSMJEH

Svaki sudionik dobije veliki papir u obliku srca i mnogo malih srca, također izrezanih iz papira. Zadatak je tima, koristeći se malim srcima, zajednički velikom srcu „nacrtati” osmijeh, oči i nos.

IGRE ZA SEDMAŠE I OSMAŠE

Za ovu dob možete odabrati smiješna natjecanja koja će im omogućiti da pokažu svoje znanje, glumačke sposobnosti i spretnost. Evo nekoliko ideja.

POGODI MELODIJU

Poznata igra za mlade. Igra se u timovima. Za Valentinovo odaberite instrumentalne inačice poznatih ljubavnih pjesama.

IGRA FANTA

 

Potrebno je prethodno pripremiti papiriće sa zadatcima. Kako bi igra bila zanimljivija možete zadatke spremiti u kutijicu od kinder-jaja ili balon koji je potrebno probušiti kako bi se otkrio zadatak. Svaki igrač odabere zadatak i mora ga obaviti. Zadatci mogu biti sljedeći: pohvaliti kolegu iz razreda, nabrojiti pet poznatih zaljubljenih parova iz svjetske književnosti, napraviti cvijet od salvete i pokloniti ga nekome od prisutnih po izboru, otpjevati ljubavnu pjesmu itd. Ako igrač ne može ili ne želi ispuniti zadatak, dobit će kaznu. Kazne je potrebno odabrati unaprijed. Na primjer, neposlušni igrač može za kaznu recitirati ljubavnu pjesmu ili skakati na jednoj nozi određeno vrijeme.

IZRAZITE SVOJU LJUBAV IZRAZOM LICA

Za igru ​​morate pripremiti kartice na kojima će biti ispisane poslovice o ljubavi, stihovi iz poezije i popularnih ljubavnih pjesama. Objasnite zadatak: „Zaljubljeni često ne pronalaze riječi kojima bi dostojno prenijeli svoje osjećaje te pribjegavaju izražajnom jeziku gesti i izraza lica. Svaki igrač koji dobije karticu mora prenijeti njezin sadržaj kako bi ostali shvatili o čemu se radi i ne smije se koristiti govorom.”

MAJSTOR KOMPLIMENATA

Ova će vam igra pomoći otkriti tko je među vašim učenicima majstor u davanju komplimenata. Igra se u parovima. Svaki je dječak dužan uputiti kompliment svojoj „dragoj”. Teškoća leži u tome što kompliment mora sadržavati zadanu riječ. Zadana je riječ osmišljena tako da otežava sastavljanje komplimenta, na primjer „hladnjak”, „hokej”, „lokva”.

..................

NAPOMENA

  • RUSIJA: Fiestino – portal s kreativnim idejama za obilježavanje raznih praznika i provedbu originalnih tematskih aktivnosti.
  • Izvor: fiestino.ru
  • Photo by Jude Beck on Unsplash
Vezani članci
Školski portal: Valentinovo

Valentinovo

Često se prenosi legenda kako je sv. Valentin bio biskup…

Školski portal: Mlađa djeca radije uče od samopouzdanih ljudi

Mlađa djeca radije uče od samopouzdanih ljudi

... razinu samopouzdanja te osobe s njezinim znanjem i točnošću…

Školski portal: Japanska lekcija o obrazovanju

Japanska lekcija o obrazovanju

… egipatskoga obrazovnog sustava, koji je u tom trenutku pao…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…