Jučer-danas-sutra
USTRAJNOST JE KLJUČ USPJEHA
Olakšajte svojoj djeci kraj školske godine
objavljeno: 26. svibnja 2015.

Međutim, dobar završetak školske godine važan je da bi sav trud uložen tijekom godine urodio uspjehom, a uspjeh u školi i životu povezan je sa sposobnošću da se ustraje čak i kada stvari postanu teže.

Roditelji mogu ohrabrivati svoju djecu da daju sve od sebe dok završavaju ovu školsku godinu. Evo nekoliko strategija koje možete isprobati.

Pričajte s djetetom o njegovim dugoročnim ciljevima. Pitajte ga: „Što želiš raditi kad završiš školu? Što ti je potrebno da bi bio uspješan?“

Gotovo svaka karijera zahtijeva barem srednjoškolsku diplomu, a čak i s fakultetskom teško je naći posao na današnjem tržištu rada.

Ohrabrujte djecu da svakodnevno pohađaju školu i dolaze na vrijeme. Pričajte s njima o važnosti dolaska na vrijeme pri zapošljavanju.

Većina promocija temelji se barem djelomično na tome, a oni koji puno izostaju na poslu često su i oni koji prvi izgube posao.

Isplanirajte proslavu kraja školske godine i dopustite djeci da vam pomognu pri planiranju. Objasnite im da je proslava namijenjena za uspješnu školsku godinu, s ocjenama koje do samog kraja reflektiraju težak rad i marljivost.

No, nije dobro nagrađivati samo dobre ocjene, nego treba nagraditi i kad je dijete ustrajno i daje sve od sebe.

Roditelji, budite snažni i ohrabrujte djecu da uspješno završe školsku godinu, redovito pohađaju nastavu te odrađuju svoje zadatke najbolje što mogu i marljivo uče za ispite.

Zatim to proslavite. Zapamtite da su ustrajnost i odlučnost ključevi uspjeha u školi i u životu.

Izvor:

http://www.schoolfamily.com/blog/2015/05/19/help-students-have-a-strong-finish-to-the-year