Zanimljivosti
KRAPINA
Predstavljen projekt „Mijenjajmo se!“
objavljeno: 1. lipnja 2015.

Ivica Rozijan, ravnatelj Srednje škole Krapina, je kao osnovni cilj projekta naveo unapređivanje zapošljivosti i nastavak školovanja učenika Srednje škole Krapina i Srednje škole Konjščina što će se u prvom redu postići usklađivanjem obrazovanja učenika s potrebama tržišta rada. Vrijednost projekta iznosi milijun i 786 tisuća kuna, od čega će se čak 85 posto sredstava dobiti iz fondova Europske unije.

Obrazovni sustav se zbog sve većih promjena u svijetu mora usvojiti zahtjeve tržišta rada čak i ranije nego poduzeća usvoje nove tehnologije u proizvodnim procesima. Implementacijom ovog projekta pruža se potpora Srednjoj školi Krapina i Srednjoj školi Konjščina u identifikaciji problema i razvoju pristupa odozdo prema gore kako bi svojim učenicima osigurali stjecanje modernih kompetencija i pristup najnovijim tehnologijama podižući tako njihovu zapošljivost i konkurenciju na tržištu rada.

Projektom “Mijenjajmo se!” konkretno se predviđa obrazovanje 35 nastavnika Srednje škole Krapina i Srednje škole Konjščina, unapređenje kompetencija 442 učenika izravno i nekoliko tisuća neizravno nakon provedbe projekta, nabava nove opreme i uvođenje novih metoda rada.

Sve to u potpunosti podupire održivost projekta i projektnih rezultata te osigurava korištenje znanja, tehnologija, metoda i potpornih sustava godinama nakon završetka projekta.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je tom prilikom rekla da pohvalu zaslužuju sve srednje škole u Županiji koje sudjelovanjem u velikom broju projekta jačaju svoje potencijale, ljudske resurse i kapacitete.