Zanimljivosti
PULA
Osnovna škola Monte Zaro stekla trajni status Međunarodne Eko-škole
objavljeno: 1. lipnja 2015.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Pule, Elvira Krizmanić Marjanović i voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša, Loris Mošnja čestitale su svima na trudu i radu te uspjehu koji ova škola postiže već dugi niz godina. „Vrlo je bitno mlade ljude učiti o ekologiji i očuvanju okoliša“ –  naglasila je Krizmanić Marjanović.

„Škola Monte Zaro već deset godina provodi projekt eko škole, a od ove godine uz svoj zlatni status dobiva i onaj škole mentora“, istaknula je ravnateljica škole Branka Sironić nakon svečanog podizanja Zelene zastave, dodavši kako škola slavi i 54. godišnjicu postojanja.

Bogati zabavni program, uz red plesa, pjesme i recitacija razveselio je sve prisutne, a podijeljene su i zahvalnice svim suradnicima i pomagačima škole, nakon čega su proglašeni Najzarovac i Najzarovka škole, odabrani tajnim glasovanjem: Gabrijela Janjić i Paulo Possi, oboje iz 8. b razreda. Proglašene su i najčitateljice, korisnice školske knjižnice Emina Hadžić i Noemi Glazer kojima je nagradu uručila knjižničarka Dragica Pršo, a obznanjeno je da je gotova i treća e-knjiga naziva: Šaptači pera koju je voditelj izvannastavne aktivnosti Kreativno pisanje od učeničkih priča izradio Vladimir Papić, učitelj hrvatskog jezika.